EEM Groepenkasten

Drenthe Loopfestijn in 2018 zonder marathon, maar met Feestnacht

34e drenthe loopfestijn klazienaveenKlazienaveen – Het Drenthe Loopfestijn in Klazienaveen gaat ingrijpend van karakter veranderen. Eén van de belangrijkste wijzigingen is misschien wel het verdwijnen van de hele marathon. Hiermee verdwijnt één van de oudste marathons van ons land.

Een andere belangrijke wijziging van het Drenthe Loopfestijn is, dat het evenement weer terug gaat van de zondag naar de zaterdagavond en nu gecombineerd wordt met een feestnacht. Het Drenthe Loopfestijn 2018 wordt gehouden op zaterdagavond 26 mei 2018.

Lees ook: Jubileumeditie Drenthe Loopfestijn op zaterdag 26 mei 2018

Nacht van Klazienaveen

Voorzitter van het Drenthe Loopfestijn René Laan laat weten wat de organisatie hun oor te luister heeft gelegd in Klazienaveen. Vele mensen vinden het jammer dat de Nacht van Klazienaveen met optredens van artiesten al jaren niet meer gehouden wordt. “In samenspraak met de horeca en de handelsvereniging hebben we besloten om het bij de 35e editie van het Drenthe Loopfestijn groots aan te pakken.”, aldus Laan. “De bedoeling is om met deze aanpak nog meer toeschouwers en deelnemers naar het evenement te trekken. De Nacht van Klazienaveen wordt met een feesttent en artiesten nieuw leven ingeblazen.” Bovendien heeft de HaVeKa nu de mogelijkheid voor een Saturday Night Shopping (koopavond) en wordt er gekeken of het evenement te combineren is met de 2e Jellema’s BBQ Contest.

Drenthe Loopfestijn naar de avond

Om het winkelend publiek overdag niet in de weg te zitten vindt het Drenthe Loopfestijn op zaterdag 26 mei 2018 vanaf 19.00 uur ’s avonds plaats. Het hoofdonderdeel van de 35e editie wordt de halve marathon. Er is geen plaats meer voor de marathon, die sinds de 1e editie in 1984 op het programma stond. Daarmee stopt één van de oudste marathons van ons land. “Dan krijgen we lopers die in het donker lopen. Daarom hebben we uit veiligheidsoverwegingen de marathon geschrapt.”, zegt Laan.

3e Wandelfestijn

Op zaterdag 26 mei 2018 zal eveneens het 3e Drenthe Wandelfestijn plaats vinden. Het Wandelfestijn wordt georganiseerd door Wandelsportvereniging De Tippelaar.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top