EEM Groepenkasten

Drentse amateurkunstenaars kunnen 40.000 euro verdelen

Harrie Visser Kunstenaar Emmen KlazienaveenRegio – VSBfonds stelt dit jaar € 40.000 beschikbaar voor amateurkunstenaars in Drenthe. Dit budget is beschikbaar voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten.

Per project kan er maximaal € 5.000 worden aangevraagd via K&C in Assen en de regeling ‘Maak het in Drenthe’. Met het beschikbaar bestelde geld kan bijvoorbeeld een samenwerking met een professionele kunstenaar worden gerealiseerd of voor het samenbrengen van verschillende kunstvormen, voor een productie of een promotie.

Maak het in Drenthe

Niet iedere amateurkunstenaar – of het nou muziek, schilderen, dansen of welke vorm van kunst dan ook is – is aangesloten bij een vereniging of stichting. Dat betekent dat die kunstenaars kunnen doorgaans beroep kunnen doen op regionale of landelijke fondsen. Middels de VSBfonds-regeling ‘Maak het in Drenthe’ kan deze groep kunstenaars toch een financiële bijdrage ontvangen voor het realiseren van samenwerkingsprojecten of het ontwikkelen van een product.

Amateurkunstenaars kunnen een bijdrage aanvragen via de website www.kcdr.nl.

Van muziekvideo’s tot masterclasses

Al 3 jaar lang ondersteunt VSBfonds via ‘Maak het in Drenthe’ allerlei initiatieven van amateurkunstenaars in Drenthe. De afgelopen jaren werd onder andere het maken van muziekvideo’s, het organiseren van festivals, het geven van masterclasses en het produceren van dans onder professionele begeleiding gesteund.

Kennisdeling

Met de regeling ‘Maak het in Drenthe’ kan ook ondersteuning worden aangevraagd voor kennisdeling. Zo realiseert K&C bijvoorbeeld eind juli een tijdelijke werkplaats op het Taribush Kuna Festival in Lheebroek. Tijdens deze theaterwerkplaats staat de ontmoeting tussen professionals en amateurkunstenaars centraal.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top