EEM Groepenkasten

Drentse Molendag 2015

molen molens in drenthe drentse molendagRegio – Vandaag zetten molenaars in de gehele provincie massaal de deuren van hun molen open in verband met de Drentse Molendag 2015.

Elke deelnemende molen is te herkennen aan een speciale vlag. Ook “De Berk” in het Veenpark is vandaag geopend. Tijdens deze Molendag vertellen molenaars met liefde over hun molen en werkzaamheden. Voor de kijkers is het een uitgelezen mogelijkheid om eens rustig in een molen rond te kijken of om meerdere molens op één dag in werking te zien.

Activiteiten

In Norg is gisteren de molen Noordenveld al begonnen aan een 24-uurs draaimarathon. In Aalden en Gieterveen zijn bij de molens werkende veldovens te zien. In Meppel en Ruinen worden rondom de molens boekenmarkten gehouden. In Noord-Sleen is bij de molen een expositie over imkers en molenschilderijen.

Drentse Molendag

Al sinds halverwege de jaren ’80 wordt door de Molenstichting Drenthe en het Gilde van Vrijwillige Molenaars de Drentse Molendag georganiseerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat molenaars uit andere provincies een kijkje bij hun Drentse collega’s konden nemen. Dat was vanaf het begin al een succes en ook het’gewone’ publiek was vanaf het begin op de 4e zaterdag van augustus bij de Drentse molens te vinden.

Deelnemende molens

Kijk voor meer informatie en/of een overzicht van alle deelnemende molens op de website Molensindrenthe.nl.

(Bron: RTV Drenthe/Molensindrenthe.nl)

Algemeen


Back To Top