EEM Groepenkasten

Drentse Molendag op zaterdag 27 augustus

Drentse Molendag vlagDrenthe – Op zaterdag 27 augustus is het Drentse Molendag. Dan zetten veel molenaars in Drenthe de deuren van hun molen open voor het publiek.

De Drentse Molendag wordt georganiseerd door Molenstichting Drenthe en het Gilde voor Vrijwillige Molenaars Afdeling Drenthe. Deze dag wordt jaarlijks gehouden op de 4e zaterdag van augustus.

Voor de Drentse Molendag is een speciale vlag gemaakt, de vlag van Drenthe waarbij het kasteel vervangen is door een molen. Een prachtig herkenbaar symbool. Deelnemende molens zijn te herkennen aan deze vlag.

dalen molen jan pol

De Jan Pol in Dalen.

Drentse molendag: volop activiteiten

Zaterdag 27 augustus is het Drentse Molendag. De Drentse molens zijn zoveel mogelijk open en draaien als de wind het toelaat. Er is een variatie aan activiteiten bij de verschillende molens. Bezoek op Drentse Molendag een molen en laat u rondleiden.

Wat is er te doen?

Welke molen is open? Waar wordt gedraaid en wat is er te doen? Elke molen heeft z’n eigen programma, zoals rondleidingen, broodbakken, exposities en fietstochten. De Molenstichting Drenthe heeft alles op een rijtje gezet in een handig overzicht per gemeente.

Kijk voor meer informatie op www.molensindrenthe.nl.

 

Tripadvisor NL 600x300
Uitgaan
Map


Back To Top