EEM Groepenkasten

Drentse Talentprijs Cultuur 2015 voor Marloes de Vries

marloes de vries drentse talentprijs cultuurKlazienaveen/Westerbork – Illustratrice Marloes de Vries uit Klazienaveen heeft de Drentse Talentprijs Cultuur 2015 gewonnen. Gisteravond kreeg zij de prijs uitgereikt in Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Als winnares van de Talenprijs mocht zij een sculptuur van glaskunstenaar Edith Benedictus en een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen. Marloes, schrijfster van kinderboeken en onder an dere werkzaam als illustrator bij tijdschriften als Flow, komt uit Klazienaveen, maar woont tegenwoordig in Rotterdam.

Cultuurprijs Emmen

Marloes typeert zelf haar werk als “lief en naïef”, daar probeert ze mee te spelen. Vorig jaar won ze ook al de Cultuurprijs Emmen. Ze wordt alom geprezen om haar veelzijdigheid, productiviteit, sterke talent en herkenbare beeldtaal.

61 Genomineerden

De Talenprijs Cultuur is een initiatief van cultuurorganisatie K&C dat als doel heeft om getalenteerde personen en verenigingen te stimuleren hun talenten verder te ontwikkelen. In totaal waren er dit jaar 61 personen en groepen genomineerd. Actrice Rosa da Silva uit Klazienaveen ging vorig jaar met deze prijs naar huis.

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top