EEM Groepenkasten

Drie Nederlandse kampioenen voor de Brikkenmikkers

Nederlands Kampioen Brikkenmikkers Klazienaveen 2017Klazienaveen/Barneveld – Tijdens het NK sjoelen van afgelopen zaterdag mochten 3 leden van sjoelvereniging de Brikkenmikkers uit Klazienaveen zich laten kronen tot Nederlands kampioen in hun klasse.

De plaats van handeling was de Veluwehal in Barneveld, dat al sinds jaar en dag het toneel is van dit kampioenschap in april. De Brikkenmikkers hadden in deze finale 15 geplaatste sjoelers in diverse klassen. De deelnemers sjoelen allemaal 2 series van 10 bakken. In totaal namen 240 mensen deel aan dit toernooi met daarnaast nog een open toernooi, waar ook nog eens 100 sjoelers op afkwamen.

Larissa van de Bulk

Larissa van de Bulk (rechts op bovenstaande foto) werd kampioene in klasse J. Ze gooide een gemiddelde van 110,55. Het was het eerste NK voor Larissa en voor haar meteen een succesvolle!

Hans Oudshoorn

In klasse G werd Hans Oudshoorn (in het midden op bovenstaande foto) kampioen. Hij deed dit op zeer overtuigende wijze door de concurrentie met zo’n 140 punten (1 volle sjoelbeurt) voor te blijven!

Francis Hekman

Francis Hekman (links op bovenstaande foto) werd kampioene in klasse F. Zij deed dit ook met een ruime marge van 100 punten op de rest. Francis was vorig jaar nog kampioene in klasse G. Ze deed het dit jaar dus ‘eventjes’ over in een klasse hoger!

Afstand van de titel

In de Hoofdklasse Dames A moest regerend Nederlands kampioene Elly Mensen van de Brikkenmikkers afstand doen van haar titel. Ze sjoelde in Barneveld evenveel punten als winnares Sandra Stoelhorst uit Almere, maar omdat er 2 series worden gesjoeld telt de hoogste. Het was 1431 voor Sandra tegen 1430 voor Elly.

Elly Mensen Brikkenmikkers Klazienaveen sjoelen

Elly Mensen – 2e in Hoofdklasse Dames A

Overige prijzen

Hettie Kleine uit Hoogeveen sjoelde zich naar de 3e plaats in deze klasse. In de Hoofdklasse Heren B was er ook nog een 2e plaats voor de Brikkenmikkers. Deze ging naar Andries Duinkerken met een gemiddelde van 141,6.

Brikkenmikkers Klazienaveen sjoelen 2017 Hoofdklasse Heren B

Het podium in de Hoofdklasse Heren BBack To Top