EEM Groepenkasten

Drie woninginbraken en één poging tot in Klazienaveen

inbraak, inbrekersKlazienaveen – In de maand april was het dubieuze gilde het actiefst met twee geslaagde woninginbraken en één poging tot woninginbraak. In de maand mei waren er blijkbaar geen voorvallen en in de maand juni is er tot dusver één geslaagde woninginbraak gemeld bij de politie.

Alert

Toch is het is voor de burger noodzakelijk om alert te zijn op mogelijk verdachte omstandigheden in de wijk of straat waar je woont. Ziet u zich verdacht gedragende mensen die u nog nooit in uw straat of wijk gezien heeft? Of rijdt er af en toe een vreemde auto langzaam door de straat en verdwijnt het ijlings als u zich duidelijk zichtbaar laat zien? Of ziet u vreemde mensen zomaar foto’s maken van de voordeuren van woningen?

Voorwerpen

Ook een (iets minder) bekende methode is het plaatsen van steentjes, stokjes o.i.d bij een (voor-) deur door het dievengilde. Worden de achtergelaten voorwerpen gedurende een aantal dagen niet verplaatst of zelfs verwijderd, dan is de kans groot dat de bewoner langdurig afwezig zal zijn. Hiermee is de woning voor de inbreker een uitstekend doelwit geworden.

Vraag altijd een bekende om tijdens uw afwezigheid even wat extra aandacht te schenken, en licht uw buren of naaste familie in als u tijdelijk op vakantie gaat. Ook al is een woninginbraak waarschijnlijk nooit helemaal te voorkomen, het is alleszins wel mogelijk om het dievengilde het behoorlijk wat moeilijker te maken om in hun voornemens succesvol te worden. In een reeds eerder gepubliceerd artikel kunt u lezen hoe u de kans op een geslaagde woninginbraak sterk kunt verminderen. Ook kunt u op de website van de Nationale Inbraakpreventie terecht voor tips.Back To Top