EEM Groepenkasten

Drukkend warm, fikse onweersbuien

onweer bliksem blikseminslagVandaag is het drukkend warm en landinwaarts wordt het 26-30 graden. Er komen fikse onweersbuien voor. Daarbij is kans op hagel, windstoten en veel neerslag. Ook vrijdag en zaterdag zijn er nog een aantal buien. Het wordt wel minder warm. Zondag wordt een droge dag met maxima van 20-25 graden. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanmiddag is het in het noorden eerst nog zonnig. Verder komen felle onweersbuien voor. De buien zijn zwaarder en talrijker dan gisteren. Er is kans op hagel, windstoten van circa 75 km/uur en veel neerslag in korte tijd. Lokaal kan 40-70 mm vallen. Op de standen langs de zuidelijke helft van de westkust is gedurende de hele dag kans op mist of laaghangende bewolking vanaf zee.

Voor de buien uit wordt 22 graden aan zee tot 29 in het oosten. In de Achterhoek, Twente en Drenthe kan het lokaal 30 graden worden. Tijdens een felle bui zakt de temperatuur naar een graad of 15. De wind is, buiten de buien om, slechts zwak en waait uit oostelijke richtingen. In het noorden waait in de middag een matige noordoostenwind. Langs de westkust is kans op een frisse wind van zee. Wanneer het op het stand mistig is ligt de temperatuur slechts rond 14 graden.

De eerste uren van de avond is vooral in oosten en noordoosten nog sprake van felle onweersbuien. Elders neemt de buienkans af en rond middernacht valt nog slechts zeer lokaal een bui. In de nacht wordt het op de meeste plaatsen niet kouder dan 16 graden en kunnen lokaal mistbanken ontstaan.

Vrijdag

Morgen start op de meeste plaatsen droog en grijs. De temperatuur ligt in de vroege ochtend rond 18 graden. In de loop van de dag neemt de buienkans landinwaarts toe. Vooral in het oosten en noordoosten kunnen lokaal weer zware onweersbuien vormen het hagel en veel neerslag. In de westelijke helft van het land komt er ook ruimte voor de zon, maar de kustregio’s houden kans op mist en lage bewolking vanaf zee.

In de mist ligt de temperatuur rond 15 graden. Verder varieert de maximumtemperatuur van 20 graden in Zeeland tot lokaal 27 in het noordoosten. In het midden van het land wordt het 22-23 graden. De wind is morgenmiddag zwak of matig uit het westen tot noordwesten. In het noordoosten staat een groot deel van de dag nauwelijks wind.

Morgenavond komen vooral in het oosten nog enkele onweersbuien voor. Ook in de nacht is vooral landinwaarts nog een enkele bui mogelijk. De minimumtemperatuur ligt rond 15 graden.

Het weekend

Zaterdag wordt het 18 graden op de Wadden, 22 graden in het midden van het land 23-24 graden in het zuidoosten. Hiermee is het beduidend kouder dan vandaag, maar nog altijd relatief warm voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het begin juni in De Bilt circa 19 graden. Het weerbeeld bestaat zaterdag uit veel wolken, enkele buien en af en toe zon. De meeste buien zijn voor de oostelijke helft van het land. De wind is matig en waait uit het westen.

Zondag is er vooral in het noorden kans op een paar buien. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog en is er vooral in het westen en zuiden weer meer ruimte voor de zon. Door een noord(west)enwind wordt het vlak aan zee niet warmer dan 20 graden, maar in Limburg kan het kwik weer stijgen tot circa 25 graden.

Volgende week

Het vooruitzicht naar de eerste dagen van volgende week ziet er prima uit. Het weerbeeld is overwegend zonnig met slechts kans op een enkele (onweers)bui. De wind zit in de noordhoek en dat veroorzaakt flinke temperatuurverschillen. Vlak aan zee wordt het amper 20 graden, maar in Brabant, Limburg en Gelderland liggen de maxima rond 25 graden. In de tweede helft van volgende week wordt de verwachting onzeker. Daarbij is er ook weer een kans op zomers warm weer op grote schaal.

(Bron: Weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top