EEM Groepenkasten

DTK’70 grijpt naast landskampioenschap

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – De tafeltennisheren van Itass DTK’70 zijn er niet in geslaagd om zich te kronen tot landskampioen. In een ware thriller in Hilversum werd de beslissende vijfde wedstrijd met 13-11 in de vijfde game verloren. Hierdoor werd Taverzo zondag landskampioen en niet DTK’70.

De wedstrijd was vanaf het eerste moment het aanzien meer dan waard. Nathan van der Lee vervulde een hoofdrol door zijn eerste partij verrassend te winnen van Martin Katchanov. Ook in deze eerste partij waren er maar liefst vijf games nodig om een winnaar aan te kunnen wijzen. Na de verrassende voorsprong van DTK’70 kon kopman Barry Wijers de goede start geen vervolg geven. Hij verloor met 3-1 van de kopman van Taverzo: Borna Kovac.

Voorsprong

Na de pauze veegde Koen Hageraats de vloer aan met de jeugdige Roel Bogie van Taverzo. Binnen een mum van tijd had Hageraats met 3-0 afgerekend met Bogie en stond DTK op een 2-1 voorsprong. Door deze voorsprong was één wedstrijdpunt voldoende om voor het eerst in de historie de titel mee te nemen naar Klazienaveen. Barry Wijers mocht als eerste een poging doen tegen Martin Katchanov. Wijers startte uitstekend, maar liet ondanks een ruime voorsprong de eerste game door zijn vingers glippen. Wijers herstelde zich daarna prima en pakte een 2-1 voorsprong.

Nog één game van de titel

Nog één game was DTK’70 verwijderd van de titel. Wijers kon het niet voor elkaar krijgen en verloor met 11-5 en 11-6 de volgende twee games. Hierdoor was de tussenstand weer in balans, 2-2. In de beslissende laatste wedstrijd speelde Nathan van der Lee tegen Borna Kovac. Van der Lee had nog nooit gewonnen van Kovac en stond voor een moeilijke opgave. De Groninger – spelend voor DTK’70 – speelde echter een puike wedstrijd en kwam telkens terug van een achterstand. Van der Lee kwam terug van een 1-0 en 2-1 achterstand en pakte de vierde game. Een beslissende vijfde game moest bepalen wie zich landskampioen zou mogen noemen.

Van der Lee begon slecht en keek snel tegen een 5-2 achterstand aan, maar opnieuw knokte hij zich terug in de wedstrijd. Met een aantal belangrijke punten op rij kwam Van der Lee op een 8-5 voorsprong, maar dit kon hij niet vasthouden. Kovac kreeg op 10-9 het eerste matchpoint, maar Van der Lee werkte dit weg. Bij 11-10 mocht kreeg DTK’70 het eerste matchpoint, maar deze werd niet benut. In een bloedstollende finale pakte Kovac met 13-11 de vijfde game en het kampioenschap.

Reclame voor de sport

Speler en coach Barry Wijers was na afloop erg teleurgesteld. “Het was vandaag reclame voor onze sport, maar wat waren we dichtbij. Het besef dat we kampioen hadden kunnen worden zal nog wel een tijdje bij blijven. Ik speelde vandaag niet goed, maar Nathan speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen.”Back To Top