EEM Groepenkasten

DTK’70 wint eerste play-offwedstrijd om landskampioenschap

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – De heren van tafeltennisvereniging Itass DTK ’70 zijn de play-offs om het kampioenschap goed begonnen. In de eerste wedstrijd van het halve finale-tweeluik won de ploeg uit Klazienaveen met 0-3 van Salamanders.

Kopman Barry Wijers, Groninger Nathan van der Lee en Yannick Vostes hadden zaterdagmiddag weinig moeite met de tegenstander uit Wateringen. Ze stonden slechts 2 sets af en al na anderhalf uur spelen konden de mannen weer huiswaarts keren.

In de openingswedstrijd was Wijers met 1-4 te sterk voor voormalig Nederlands kampioen Casper ter Luun. Ook Vostes gaf zijn tegenstander Jamshid Sedich geen enkele kans en won met 0-3. Van der Lee bepaalde de eindstand op 0-3 door met 1-4 van voormalig ploeggenoot Bas Hergelink te winnen.

Goede vorm

In de reguliere competitie had DTK’70 al de goede vorm te pakken. De laatste 6 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Volgens Wijer heeft zijn ploeg die goede vorm doorgezet. “Ik ben dik tevreden. Het was een snelle overwinning en we zijn niet in problemen gekomen.”, aldus de kopman.

Finale play-offs

Aanstaande zaterdag spelen de Klazienaveners opnieuw tegen Salamanders. Als ze ook die wedstrijd winnen, dan zijn ze geplaatst voor de finale van de play-offs  om het kampioenschap. Bij verlies volgt er nog een beslissingswedstrijd.

Ook regerend landskampioen Taverzo en Smash strijden tegen elkaar om een plek in de finale. Op papier leek het allemaal al duidelijk en was regerend landskampioen Taverzo de gedoodverfde favoriet. Het pakte echter allemaal iets anders uit. Smash won namelijk de eerste halve finale met 2-1.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top