EEM Groepenkasten

DTK’70 wint maar moet koppositie delen in eredivisie

dtk70 de treffers tafeltennis klazienaveenKlazienaveen – Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Itass DTK’70 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Salamanders met 4-2 gewonnen. Hiermee heeft het team zich goed hersteld na het 3-3 gelijke spel van vorig weekend.

In Wateringen speelden Barry Wijers, Patrick Oeij en Koen Hageraats voor Itass DTK’70. Aan de zijde van Salamanders speelden oud DTK-spelers Casper ter Luun en Bas Hergelink mee.

Gedeelde koppositie

Door de 2 verliespunten moet Itass DTK’70 de koppositie in de eredivisie nu delen met Taverzo Enjoy & Deploy. Zondag 2 april zal in een onderling duel hoogstwaarschijnlijk de beslissing vallen welk team het seizoen op plaats één zal afsluiten.

Spanning

In de eerste wedstrijd van de middag rekende Barry Wijers eenvoudig af met Bas Hergelink. De tweede wedstrijd kende veel meer spanning. Koen Hageraats en Jamsid Sedigh maakten er een spannende partij van. Na een 2-1 voorsprong voor Hageraats kwam Sedigh terug tot 2-2 en moest er een beslissende vijfde game gespeeld worden. Hageraats pakte deze game met 11-6 en bracht Itass DTK’70 daarmee op een 2-0 voorsprong. In de laatste wedstrijd voor de pauze kon Patrick Oeij weinig inbrengen tegen Ter Luun. Oeij kwam geen moment in de wedstrijd en pakte slechts 13 punten in de hele wedstrijd. Een 3-0 overwinning was het gevolg voor Ter Luun.

Tevreden

Na de pauze was eenzelfde wedstrijd beeld te zien. Wijers en Hageraats wisten te winnen van Ter Luun en Hergelink. Patrick Oeij herstelde zich enigszins in de partij tegen Sedigh, maar moest opnieuw zijn tegenstander feliciteren.

Speler en coach Barry Wijers is ondanks de 2 verliespartijen wel tevreden over de uitslag. “Er zat vandaag niet meer in. Koen Hageraats en ikzelf speelden degelijk, maar Patrick is niet in vorm. We zullen vol aan de bak moeten in de volgende wedstrijd tegen Taverzo. Dit duel zal een sleutelduel zijn in de strijd om de eerste plaats in de competitie.”

Volgende wedstrijd

Taverzo – DTK’70 wordt gespeeld op zondag 2 maart in Zoetermeer.Back To Top