EEM Groepenkasten

Dubbellezing over Tweede Wereldoorlog bij Collectie Brands

museum collectie brands nieuw-dordrechtNieuw-Dordrecht – In Museum Collectie Brands worden twee lezingen gehouden over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De lezingen vinden plaats in het kader van de expositie: “Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Drenthe zeventig jaar geleden”. Deze lezingen vinden plaats op zondag 30 augustus 2015 om 10.30 uur in het museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht. Opgave van te voren is gewenst.

collectie brands herinneringen woii tweede wereldoorlog

Emslandkampen

Pieter Albers uit Emmen, die jarenlang onderzoek heeft gedaan naar de Emslandkampen, net over de grens in Duitsland, zal vertellen over het leven in die kampen tijdens de oorlog en de restauratie en onderhoud van die kampen nu. Hij is auteur van het boek: “Gevangenen in het veen, de geschiedenis van de Emslandkampen”.

Italiaanse krijgsgevangenen

Na een kort muzikaal intermezzo door het trio Three Men in Suite met gepaste muziek, zal oud-Nieuw Dordrechtenaar Koen de Groote een lezing houden over de Italiaanse krijgsgevangenen in Fullen, een van de Emslandkampen. De Groote is uitgever van het dagboek van een van die gevangenen, de Italiaan Ferruccio Francesco Frisione, die ook nog eens een begaafd tekenaar bleek te zijn. De tekeningen uit zijn dagboek, zullen in een mini-expositie tijdens de lezing worden onthuld door Be Reuvers uit Nieuw Dordrecht, die zelf in dat kamp te werk gesteld was.

Aansluitend aan de lezingen is er een rondleiding door het museum.

Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw Dordrecht
www.collectie-brands.nl
info@collectie-brands.nl
tel.: 0591-393400

collectie brands herinneringen woii tweede wereldoorlog

Algemeen


Back To Top