EEM Groepenkasten

Dutch Peace Army dit weekend naar Smalspoor Museum Erica

dutch peace army leger legervoertuigen smalspoormuseum ericaErica – Zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn in het Industrieel Smalspoor Museum in Erica tientallen historische militaire voertuigen van de Dutch Peace Army te vinden.

Tijdens aankomend weekend kan iedereen in het Smalspoor Museum komen kijken naar het materieel waarmee ons land in de vorige eeuw werd verdedigd. Er zijn niet alleen legervoertuigen uit Nederland, maar ook uit het buitenland aanwezig. Tezamen vormt het een unieke verzameling mobiel erfgoed. Het Smalspoor Museum heeft de grootste collectie legersmalspoormaterieel van Nederland, afkomstig uit het munitiedepot in het Noord-Brabantse Alphen en van het artillerie schietkamp ’t Harde, en daarmee wordt dit weekend ook gereden. Bovendien wordt er ook met de locomotief, die momenteel in bruikleen is van het Nationaal Militair Museum in Soest, gereden.

Alles met elkaar vormt het een bijzonder decor voor een geweldig evenement in legergroen, waar naast de transport van industriële producten en turf dit weekend dus ook te zien is hoe de transport van militair materieel en manschappen in de vorige eeuw plaatsvond.

Het Industrieel Smalspoor Museum is geopend van 10.00 – 16.30 uur op zaterdag en van 11.00 – 16.30 uur op zondag. Zondag vanaf 15.00 uur vertrekken de militaire voertuigen uit het museum.

Kijk voor meer informatie op de website van de Dutch Peace Army: www.dpa-holland.nl of www.smalspoorcentrum.nl.

Industrieel Smalspoor Museum

Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica
Telefoon: 0591 – 30 30 61

(Foto: website dpa-holland.nl)

Tripadvisor NL 600x300
from to
Uitgaan
Griendtsveenstraat 140 7887 TK Erica Map


Back To Top