EEM Groepenkasten

E&D Taverzo pakt koppositie terug in rechtstreeks duel met Itass/DTK

tafeltennis dtk70 treffers klazienaveenKlazienaveen – Het toptreffen van afgelopen weekend in de vaderlandse eredivisie tafeltennis, tussen koploper Itass/DTK uit Klazienaveen en landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo uit Zoetermeer, is zondagmiddag in Klazienaveen overtuigend gewonnen door de Zoetermeerders, met maar liefst 1-5. Taverzo is DTK nu voorbij gestreefd op de ranglijst en is de nieuwe koploper.

De mannen van Taverzo hebben de nederlaag van vorige week tegen Klimaatgroep Stars in Middelstum daarmee goed weggespoeld. Wat daarbij ook handig was, is dat kopman Borna Kovac er ook weer bij was. De Kroaat tekende meteen weer voor twee enkelspelzeges. Van Patrick Oeij won hij in drie games, tegen Nathan van der Lee had hij er vier games voor nodig.

Barry Wijers redt de Klazienaveense eer

Martin Khatchanov scoorde eveneens tweemaal, met overwinningen op Nathan van der Lee in drie games en in de maximale vijf games tegen Barry Wijers. Martin zijn voormalige trainer toonde taai verzet, maar moest in de vijfde game toch het hoofd buigen naar de creatieve jongeling. De andere jeugdige Taverzo-speler Roel Bogie was de enige die een opponent moest feliciteren. Hij won wel van Patrick Oeij in de maximale vijf games, maar moest Barry Wijers in drie games de zege laten.

Taverzo-coach Sven Groot was opgelucht. “We hebben de misser van vorige week nu rechtgezet. Vandaag hebben we mentale veerkracht getoond en dat was mooi om te zien.” Vooral de jeugdige Roel Bogie kreeg daar credits voor. Barry Wijers was nog gewoon echt te sterk, maar tegen Patrick Oeij lukte het hem in de vijfde game met spreekwoordelijke oogkleppen op, puur gefocust op het spel, vanaf de time-out op 4-4 die game met 6-11 in zijn voordeel te beslissen.

‘We hebben op het mentale vlak weer wat geleerd’

“Itass/DTK is toch in principe de sterkste tegenstander deze competitie, dus hier zijn we heel erg blij mee met zijn allen”, aldus de opgeluchte coach, die dit seizoen debuteert op het hoogste niveau. “We hebben op het mentale vlak weer wat geleerd deze week.”

DTK-aanvoerder Barry Wijers: “We hebben in twee wedstrijden de kans gehad op meer, maar het zat er net niet in, het viel net de verkeerde kant op. Een 2-4 uitslag was normaal geweest gezien de krachtsverhoudingen. We hebben ook niet slecht gespeeld vandaag.”

Op zich ziet Wijers wel mogelijkheden op ooit een stunt tegen de landskampioen. “Een 3-3 zit er zeker in, daar hebben we zeker kans op. Dan moet bij ons echt alles kloppen of het moet een beetje mee zitten.”Back To Top