EEM Groepenkasten

Eerste editie Bargerveen Trailrun

trailrun trailrunning bargerveen 2018Klazienaveen – Op zondag 30 september aanstaande organiseert Loopgroep Klazienaveen in samenwerking met Staatsbosbeheer Bargerveen haar eerste Trailrun door het Bargerveen. Een aantal leden van de loopgroep heeft samen met Jans de Vries van Staatsbosbeheer een paar prachtige routes uitgezet.

De routes variëren in afstanden van 8,5 km, 15 km en 22 km en zijn een uitdaging voor iedere loper.

Trailrunning

Trailrunning is een redelijk nieuw binnen de hardloopsport. De run door het Bargerveen is bij uitstek geschikt om te kunnen genieten van de natuur en biedt eveneens veel uitdaging , want trailrunning gaat bij voorkeur niet over gebaande paden.

Een leuke bijkomstigheid van deze run is dat het Bargerveen dit jaar haar 50-jarig jubileum en Loopgroep Klazienaveen haar 25-jarig jubileum viert. Dus reden te meer om zoveel mogelijk lopers aan de start te zien.

Inschrijven

Inschrijven kan via www.bargerveentrailrun.nl vanaf 1 maart 2018 tot en met zaterdag 22 september 2018.

De start

De start zal dicht bij de nieuwe Schaapskooi in Weiteveen plaatsvinden. De starttijden zijn respectievelijk:

  • 10.30 uur voor de 22 km,
  • 11.00 uur voor de 15 km,
  • 11.30 uur voor de 8,5 km.

Behoud van het Bargerveen

Door deel te nemen steunen de lopers ook het behoud van de natuur in het Bargerveen, een deel van de opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan Staatsbosbeheer Bargerveen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid een vrijwillige bijdrage te geven voor KIKA.

Zoals gezegd hopen we op een geweldige opkomst, waardoor dit fantastische stuk natuur onder een breed publiek bekend wordt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Trailrun Bargerveen of op de website www.bargerveentrailrun.nl.

Tripadvisor NL 600x300
Sport


Back To Top