EEM Groepenkasten

Eerste editie gezonde weken groot succes!

Klazienaveen – In aanloop naar het Drenthe Loopfestijn stonden de basisscholen in Klazienaveen en Nieuw- Dordrecht in het teken van de Gezonde weken. Ze kregen onder andere een Gezonde Les van diëtist Eline Voss van Dieetstyle Drenthe en een hardloopclinic van de Loopgroep Noord Nederland.

De les van diëtist Eline bestond uit uitleg over de schijf van 5 en 3 opdrachten, waaronder het uitrekenen van suikerklontjes in populaire drankjes en koekjes en een echte quiz. Na afloop waren de kinderen van groep 3 en 4 echte voedingswetenschappers en werden ze beloond met een diploma.

Bewegen op het schoolplein

Om op het schoolplein bewegen ook weer een beetje onder de aandacht te brengen heeft elke school een kist gekregen. In de kist zit een klapper met allerlei uitgewerkte spelletjes die de kinderen zelfstandig kunnen spelen.

Loopclinic

Voor alle kinderen van groep 5/6 was er een loopclinic georganiseerd. Dit was onder schooltijd en dus met de hele klas. De hardloopclinic werd verzorgd door Loopgroep Klazienaveen. Door middel van leuke spelletjes waarbij rennen/hardlopen centraal stonden werden de kinderen in beweging gebracht. Zonder dat ze het door hadden waren ze toch bezig met hardlopen.

Kids Run

Veel kinderen werden tijdens deze clinic zo enthousiast dat ze besloten mee te doen aan de Kids Run van het Drenthe Loopfestijn. In 2017 stonden er rond de 50 kinderen aan de start van de Kidsrun van het Drenthe Loopfestijn, in 2018 waren dit er 241. Van deze 241 kinderen deden er 186 mee in een t-shirt die ze van de Brede School gekregen hadden.

Groot succes

Kortom: de eerste editie van de gezonde weken waren een groot succes. In 2019 zullen ze dan ook opnieuw plaats vinden.

De gezonde weken zijn opgezet door de Buurtsportcoach Stefan Sanders en Marten Waard en clusterdirecteur Dennie Lambers. Deze weken hebben we vorm kunnen geven door de inzet van:

  • Loopgroep Klazienaveen
  • Eline Voss, diëtist bij Dieetstyle
  • Brede School Klazienaveen
  • STRACQ.COM
Tripadvisor NL 600x300


Back To Top