EEM Groepenkasten

Eerste editie veldrijden/mountainbike bij Sportlandgoed Zwartemeer

sportlandgoed zwartemeer veldrijden cyclocross 17-01-2016Zwartemeer – Aanstaande zondag 17 januari 2016 staat de eerste editie van de Sportlandgoed Cyclocross (veldrijden en mountainbiken) in Zwartemeer op het programma. De cyclocross is precies één week na het NK in Hellendoorn en twee weken voor het WK in Zolder.

Zeer uitdagend

Het parcours is uitgezet door Tijmen Eising, voormalig wereldkampioen cyclocross bij de junioren. Volgens de organisatie is het zeer uitdagend: “Het Sportlandgoed leent zich uitstekend voor een cyclocross, het parcours gaat via bos, gras en heuvels. Het heeft schitterende zandstrand stukken, waar het voor het publiek spectaculair is om te kijken. Alle faciliteiten zijn aanwezig om het evenement mogelijk te maken: ruime parkeergelegenheid, kleedruimtes en een groot restaurant voor publiek, sponsoren en permanence.”

Om 10.00 uur wordt er gestart met de amateurs/sportklasse, waarna de nieuwelingen, masters en junioren zullen starten. Om 14.00 uur starten de vrouwen voor hun wedstrijd. Tot slot, om 15.00 uur, zullen de elite/belofte hun opwachting maken. “Een mooie revanche wedstrijd na het NK en voor de WK selectie is het een goede voorbereidingswedstrijd. Voor het Sportlandgoed Zwartemeer een schitterende gelegenheid haar mogelijkheden te tonen aan het publiek en sporters. De intentie van de organisatie en Sportlandgoed Zwartemeer is een blijvende jaarlijks terugkerende cyclocross op een uniek uitdagend parcours voor deelnemers en publiek.”

Nieuw op de kalender

Sportlandgoed Zwartemeer biedt een perfecte locatie voor een cyclocross evenement. Deze cross en locatie is nieuw op de kalender en wordt op zondag 17 januari georganiseerd. De wedstrijd is voor de nieuwelingen, nieuwelingen en junioren meisjes, junioren, amateurs/sportklasse, elite-vrouwen/belofte-vrouwen/amateur-vrouwen, masters en elite/beloften.

Zondag 17 januari is de week na de Nederlandse Kampioenschappen, hier kan de crosser revanche nemen of de trui laten zien. Het is de week voor de Wereld Kampioenschappen, een perfecte voorbereidingswedstrijd voor de crosser. Met een plas, een strand, verschillende stukken bos en veel ruimte is Sportlandgoed Zwartemeer een mooie locatie voor een spannende cyclocross wedstrijd.

sportlandgoed zwartemeer veldrijden cyclocross 17-01-2016

Voor iedereen

Tevens is het ook een evenement waarbij iedereen aan kan deelnemen. De organisatie is er met recht trots op een dergelijk cyclocross evenement te mogen en kunnen organiseren. Een mooie gelegenheid om de cyclocross sport onder de aandacht te brengen in het Noorden, vooral omdat het een Nationale KNWU cross betreft, aangevuld met een funklasse voor iedereen, liefhebber op de crossfiets of op de mountainbike. Tijmen Eising heeft een uitdagend parcours uitgezet met nodige zware zand/strand stroken en delen van de quad route. Overzichtelijke ronde voor publiek en supporters. Alle faciliteiten op het Sportlandgoed aanwezig.

Inschrijven

Inschrijven via de KNWU is niet meer mogelijk, uiteraard kan er zondag nog worden ingeschreven voor de wedstrijden. Funklassers kunnen zich nog tot vrijdagmiddag 17.00 uur voor-inschrijven, maar dit kan ook zondagmiddag ter plaatse op het Sportlandgoed.

Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen aan de Funklasse, dit is voor deelnemers zonder KNWU licentie of die in het bezit zijn van een basislicentie. In deze wedstrijd mag gestart worden op een cyclocross fiets of op een mountainbike.

Kosten zijn € 8,- en voor basislicentiehouders € 5,-. Een unieke mogelijkheid om als recreant een echte cyclocrosswedstrijd te mogen rijden.

Inschrijven Funklasse

De Funklasse is voor deelnemers zonder KNWU licentie of die in het bezit zijn van een basislicentie. In deze wedstrijd mag gestart worden op een cyclocross fiets of op een mountainbike. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Kosten zijn € 8,- en voor basislicentiehouders € 5,-. Graag bij de inschrijving betalen.
Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar: karen.elzing@janseneventsportmanagement, met uw naam, geboortedatum, woonplaats en wel of geen basislicentiehouder.

Programma

10.00 uur – Amateurs/Sportklasse
10.55 uur – Nieuwelingen
11.40 uur – Masters
12.30 uur – Junioren
13.20 uur – Elite-Vrouwen/Belofte-Vrouwen/Amateur-Vrouwen/Junior-Vrouwen/Nieuweling-meisjes
14.15 uur – Elite/Beloften
15.30 uur – Funklasse

Startnummers kunnen worden opgehaald bij het Sportlandgoed twee uur voor de desbetreffende wedstrijd tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

Locatie

Sportlandgoed Zwartemeer
Verlengde van Echtenskanaal N.Z. 2
7894 EA te Zwartemeer
E-mail: info@sportlandgoed.nl
Website: www.sportlandgoed.nl
Telefoon: 0591 – 0591-314654
Facebook: @Sportlandgoed

sportlandgoed zwartemeer logo

sportlandgoed zwartemeer veldrijden cyclocross parcours plattegrond 17-01-2016

(Bron: Sportlandgoed/knwu.nl/wsvemmen.nl/cyclingonline.nl)

Sport


Back To Top