EEM Groepenkasten

Eerste Kerstdag wordt een onstuimige dag, Tweede Kerstdag buiig

regen klazienaveenVandaag (woensdag 21 december 2016, red.) is het is overwegend bewolkt en vanmiddag volgt vanuit het (noord)westen regen. Het wordt 5-6 graden, maar de stevige zuid(west)enwind maakt het voor het gevoel kouder. Morgen trekt de regen naar het oosten weg. Vrijdag is het overdag grotendeels droog. Het kerstweekend verloopt onstuimig, nat en zacht.

Vanmiddag is het bewolkt en vanaf de Noordzee bereikt een gebied met regen het westen en noordwesten. Langzaam trekt de regen ook naar het midden van het land. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog.

De zuidwestenwind is matig boven land en krachtig tot soms nog hard in de kustgebieden. De middagtemperatuur komt uit op 5-6 graden, maar door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. Eind van de middag neemt de wind wat in kracht af.

Vanavond is het bewolkt en regenachtig. In het noordwesten en noorden wordt het geleidelijk droger en volgen in de nacht enkele opklaringen. Daar kan dan mist ontstaan. In het zuiden en oosten van het land blijft het de hele nacht regenachtig. Van vorst is deze nacht geen sprake, want het wordt niet kouder dan 4 graden.

Morgenochtend valt in het zuiden en oosten van het land nog regen. ’s Middags wordt het overal droog en in de kustgebieden volgen enkele opklaringen. Het wordt 7 graden in het oosten tot lokaal 9 in het zuidwesten en er staat een matige, in het Waddengebied vrij krachtige, zuid(west)enwind.

Vrijdag is het een groot deel van de dag droog. Daarbij schijnt af en toe de zon. In de middag neemt de bewolking vanuit het westen toe en later in de middag en avond volgt ook regen. Het wordt circa 7 graden en de zuidwestenwind is in de ochtend rustig, maar neemt in de loop van de dag flink toe. Vrijdagavond kan het aan zee hard, mogelijk zelfs stormachtig, waaien.

Zaterdag is er een mix van wolken, opklaringen en enkele buien. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig boven land en krachtig tot hard (6-7 Bft.) aan zee. De maximumtemperatuur ligt rond 9 graden.

Weersverwachting Kerstdagen

Eerste Kerstdag wordt een onstuimige dag. De zuidwestenwind is aan zee hard tot stormachtig (7-8 Bft.) en vooral de Wadden maken kans op tijdelijke storm (9 Bft.). Ook is er kans op zware windstoten. Het weerbeeld is bewolkt met af en toe regen en met circa 12 graden is het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar.

Tweede Kerstdag is het buiig met tussen de buien door ook af en toe zon. De wind is opnieuw nadrukkelijk aanwezig en waait uit het westen. Met 10-11 graden is het iets minder zacht dan de dag ervoor.

Na Kerst wordt het droger, rustiger en kouder. De middagtemperatuur daalt naar normale waarden van een graad of 6 en in de nachten kan het lokaal licht vriezen.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top