EEM Groepenkasten

Eerste overwinning Heren Bedrocks

bedrocks, honkbalEmmen – Na drie nederlagen op rij, waarin al een stijgende lijn te bespeuren viel heeft het herenteam van Bedrocks hun eerste wedstrijd gewonnen.

Softbal-dame

Op Moederdag stond de uitwedstrijd tegen het 1e herenteam van de Knights in Leek op het programma. Vanwege een aantal blessures werd er ditmaal een beroep gedaan op softbal-dame Kelly Hartman. Zeker in verdedigend opzicht deed ze niet onder voor haar mannelijke teamgenoten. Onder de stralende zon liet de Emmer slagploeg er geen gras over groeien. In de eerste slagbeurt liepen de Emmenaren uit naar een 0-11 voorsprong. De Knights konden daar maar 2 runs tegenover stellen. De verdediging, onder leiding van de uitstekend pitchende Melvin Brandjes en catcher Simon Welter, stond als een huis. Schitterende vangballen van o.a. de outfielders BartJan van der Toom en Arjan Koreman en mooie acties van de infielders beletten de Knights het scoren. Na 7 inningen was de stand inmiddels opgelopen naar 5-27. In de gelijkmakende slagbeurt deden de Leeksters nog iets terug en brachten de eindstand op 10-27.

Junioren

Zondag moesten de Bedrocks junioren al vroeg uit de veren om in Haarlem om 9.30 uur bij toen al hoge temperaturen tegen DSS te spelen. Het door blessures en afwezigen gehavende Emmer team kreeg te maken met een zeer gretige tegenstander die in de 1e inning al een 6-0 voorsprong opbouwde. Verdedigend konden de Bedrocks zich herstellen, maar toonde in de aanval weinig slagkracht op de uitstekende pitchers van de Haarlemmers. In de 6e inning sloegen Marijn Krol en Scott Schulting een honkslag en werden daarop binnen gebracht door een prachtige 2-honkslag van Kilian Folkertsma die door een DSS veldfout ook binnenkwam en een geflatteerde 18-3 eindstand op leverde.

Aspiranten

De aspiranten hadden dit weekend 2 wedstrijden op het programma. Op zaterdag waren de Pioneers uit Assen te gast. Het begin van de wedstrijd was in het voordeel van de Assenaren want die wisten de bal beter te raken en maakten minder fouten. (0-7). De Emmer werper Remco van Oenen zorgde samen met een soepel lopend infield in het laatste deel van de wedstrijd dat de Pioneers niet meer aan scoren toekwamen. De slagkracht van Bedrocks was toen eindelijk op het niveau dat het moest zijn, en onder andere door een homerun van Rik Bekman kwam de stand weer op gelijke hoogte (7-7). Om de wedstrijd uiteindelijk te winnen waren de zenuwen waarschijnlijk net iets te zwak, maar het publiek genoot zichtbaar van deze comeback.
Op zondag was in Groningen Caribe de tegenstander. De koploper had een aantal krachtige slagmensen, en ook in het infield was weinig zwakte te bekennen. Toch kon Bedrocks wel degelijk iets doen met onder andere een geweldige honkslag van Stijn van der Knaap. Er werden veel honken gestolen, en de spelbeleving was heel goed. Verdedigend waren er diverse hoogtepunten zoals een goede outfield vangbal van Colin Ramakers, en een mooi dubbelspel door Aron Falke en Myrthe Jonkman. Uiteindelijk was Groningen met 15-3 te sterk.

Pupillen

Op de prachtige zomerse zaterdag moesten de Bedrocks pupillen op de Meerdijk aantreden tegen het altijd sterke Caribe uit Groningen. De jongste honkballers van Caribe begonnen voortvarend aan slag en openden de score met 3 punten door goed slagwerk.bedrocks, honkbal Pitcher Lisanne Mol van de Bedrocks moest in de 2e inning nogmaals 3 punten toestaan. De honkballers van de Bedrocks konden maar weinig tegengas geven,bedrocks, honkbal en ook een ‘bijna vangbal’ van 3e honkman Thijmen Derks kon het tij niet keren. De Emmenaren scoorden nog wel een punt waardoor de nul werd weggepoetst. Reliever pitcher Alex Uiterwijk Winkel stuurde de laatste 3 slagmannen van Caribe met een strike out naar de dug-out, maar kon niet voorkomen dat de gasten met de winst naar huis gingen: 1-8 in het voordeel van de Groningers.

Programma Meerdijk:
Donderdag 12 mei, 19.30 uur:  Recreanten – The Blokes
Zondag 15 mei, 14.00 uur: Heren – HTH/Giants

(Foto’s: Bert Springer)Back To Top