EEM Groepenkasten

Eerste voorstellen over verdubbeling weg Klazienaveen-Emmen (N862)

n862 weg tussen klazienaveen en emmenRegio – Wethouder Robert Kleine maakte donderdag tijdens de raadsvergadering bekend dat de gemeenteraad de eerste voorstellen over de verdubbeling van de weg van Klazienaveen naar Emmen (de N862) dit najaar tegemoet kan zien.

Fractievoorzitter Henk Bos van Wakker Emmen opperde tijdens de raadsvergadering dat de realisatie van de weg over 3 jaar klaar moet zijn. “We hebben nog niks gehoord over de stand van zaken.”, aldus Bos. “Het is zelfs angstvallig stil.” Wethouder Kleine stelde de fractie gerust: “Er is momenteel veel overleg met de provincie over het voorgenomen plan.”

Lees ook: Provincie Drenthe ruilt weg tussen Klazienaveen en Emmen met Gemeente Emmen

Al 10 jaar

De eerste gesprekken over de verdubbeling van de N862 kwam al 10 jaar geleden binnen de Emmer politiek ter sprake. De A37 was uitgebreid van twee- naar vierbaansweg en die kreeg, net als de toegangswegen, een steeds belangrijkere rol in het verkeersnetwerk in de gemeente Emmen. Toen al werd gesteld dat een verdubbeling van deze weg noodzakelijk was om een goede verkeersdoorstroming te waarborgen.

Drukste wegen

De N862 is de hoofdroute geworden voor de verbinding van de A37 met de industriegebieden in de omgeving. De A37 is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke verkeersader naar het westen, Duitsland en Noordoost-Europa. Het is zelfs één van de drukste wegen binnen de hele gemeente.

(Afbeelding: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top