EEM Groepenkasten

Eerste vorst en sneeuw deze winter een feit

sneeuw en vorstKlazienaveen – Afgelopen nacht heeft het licht gevroren. Al rond 21.00 uur ’s avonds waren de ramen van de auto’s die in de koude wind stonden al bevroren. De temperatuur lag rond het vriespunt, maar door de wind voelde het echt koud aan.

Vanochtend heeft het licht gesneeuwd en vooral op de nog deels bevroren autoramen bleef de sneeuw liggen. De eerste sneeuw voor deze winter is hiermee een feit. Voor de rest van de dag zal het half bewolkt zijn met kans op een lichte winterse bui.

Temperaturen komende dagen

Ook komende nacht zal de temperatuur weer rond het vriespunt liggen. Daarna zal het weer ietsje warmer worden met nachttemperaturen van maximaal 5°C.

Overdag zal het de komende dagen zo rond de 5 à 6°C worden met een ‘uitschieter’ op komende donderdag: 8°C.

(Bron: weer.nl)

Weersverwachting: een frisse dag

Vandaag is het fris. Er komen verscheidene buien voor, die in de vorm van regen, korrelhagel of natte sneeuw vallen. Een noordelijke wind maakt het voor het gevoel niet warmer. Vanavond en vannacht wordt het overwegend droog en gaat het op verschillende plaatsen licht vriezen.

Vandaag worden met een frisse noordelijke stroming buien aangevoerd. Deze buien kunnen winters van aard zijn met natte sneeuw en korrel hagel. Zeker in de buurt van de relatief warme zee is bovendien kans op een klap onweer. Tussen de buien door schijnt ook de zon.

De temperatuur loopt in de middag op naar 4 tot 7 graden, maar voor het gevoel ligt de temperatuur dan net boven het vriespunt. De wind komt uit noordelijke richting en is boven land matig van kracht. Aan zee en op het IJsselmeer kan het krachtig waaien.

Vanavond trekken de meeste buien het land uit en krijgen we brede opklaringen. De nacht verloopt ronduit koud met op veel plaatsen lichte vorst. Alleen in de kustregio blijft de temperatuur aan positieve zijde. Op bruggen en viaducten, waar bodemwarmte geen rol speelt, kan het glad worden door bevriezing.

Morgen is het opnieuw behoorlijk fris met maxima tussen 4 graden in het zuidoosten en 8 in het noordwesten. Zeker in de ochtend is het koud met temperaturen rond of onder het vriespunt. Op bruggen en viaducten kan het dan glad zijn. Nagenoeg overal blijft het droog met in het binnenland flink wat zonneschijn. De kustprovincies hebben te maken met bewolking vanaf zee. De noordelijke wind in vrij rustig en hooguit matig van kracht. Al met al wordt het dus best een mooie dag.

Dinsdag wordt het in het oosten niet warmer dan 4 of 5 graden en in het westen ligt de maximumtemperatuur rond een graad of 7. Vanuit het westen trekt een regengebied over het land en wordt het in het hele land flink nat. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en waait overdag vrij krachtig tot hard. Hiermee komt een einde aan het tijdelijke winterse weer.

Ook woensdag wordt een natte dag met veel wind, maar de temperatuur ligt met 7 tot 9 graden weer wat hoger. Daarna volgen een aantal drogere dagen, maar het blijft voorlopig wisselvallig en vaak windrijk.

(Bron: weeronline.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top