EEM Groepenkasten

Eetcafé in voormalige bakkerij Blancke in Klazienaveen

Bakkerij Blancke Klazienaveen

Klazienaveen – Binnenkort komt er een nieuwe horecazaak bij in het centrum van Klazienaveen: Eetcafé De Oude Bakkerij.

Het eetcafé vestigt zich aan het Van Echtenskanaal NZ in het pand waar vroeger Bakkerij Blancke zat. Vandaar ook de naam van het nieuwe eetcafé. Alice Veenstra is sinds vorig jaar oktober de nieuwe eigenaresse van het in 1929 gebouwde pand.

De 47-jarige Klazienaveense wil er bovendien op de eerste etage 4 kleine appartementen in vestigen. De zijkant van het pand zal er anders uit komen te zien, aan de voorkant blijft het hetzelfde.

KWF Kankerbestrijding

Het pand staat al bijna een jaar leeg, nadat in februari vorig jaar de enige bewoonster, de 85-jarige Anne Marie Blancke, overleed. Zij schonk het pand met de complete inboedel aan KWF Kankerbestrijding. In oktober vorig jaar nam Veenstra het pand over van het KWF. Op dat moment stond het pand nog geen 4 maanden te koop.

Geschikt pand

Veenstra is geboren en getogen in Klazienaveen. Ze werkte in het verleden onder meer op het Esdal College in Emmen. Toen ze zag dat de oude bakkerij te koop stond, leek het haar meteen een geschikt pand om er een horecabedrijf in te beginnen. Het pand is groot en er zijn veel originele elementen bewaard gebleven.

Bakkerij Blancke Klazienaveen

Bestemmingsplan

Veenstra geeft aan dat horeca binnen het bestemmingsplan van de gemeente Emmen past. Wanneer het eetcafé en de appartementen in gebruik genomen zullen worden is nog niet bekend.

Blancke niet de eerste bakker op die plek

Volgens Jans Jagt van Stichting Historisch Klazienaveen was Blancke niet de eerste bakker die op deze plek brood bakte. “Er stond eerder een andere bakkerij van bakker Stevens. Toen bakker Evert ten Napel, de opa van de gelijknamige verslaggever, in 1906 naar Klazienaveen kwam, huurde hij dit pand van de weduwe van Stevens. Ten Napel verhuisde later naar de overkant van het kanaal. Toen werd aan het Van Echtenskanaal NZ een nieuw pand gebouwd voor Blancke.

(Bron: dvhn.nl)

Tripadvisor NL 600x300


Nog geen reacties

Back To Top