EEM Groepenkasten

Eigenaar Coop-supermarkt Nieuw-Dordrecht is er helemaal klaar mee

coop supermarkt van der weide nieuw dordrechtNieuw-Dordrecht – De eigenaren van Coop-supermarkt in Nieuw-Dordrecht zijn er echt helemaal klaar mee. Het conflict met de Ierse travellers loopt steeds maar meer op en na een nieuwe reeks van incidenten is de maat voor hen helemaal vol. Afgelopen zaterdag stonden er noodgedwongen 2 beveiligers voor de deur van de supermarkt. Toch liep het nog bijna weer uit de hand.

Groeiende overlast

De Ierse ‘travellers’ die bivakkeren op een lokale minicamping zijn een doorn in het oog van de supermarkt en Nieuw-Dordrecht en zorgen voor groeiende overlast. De Coop-supermarkt heeft bijna dagelijks last van diefstal en zelfs het personeel wordt regelmatig bedreigd. Om de winkel en het personeel te beschermen worden daarom 2 bewakers ingehuurd.

Provoceren

Door urenlang telkens langs te rijden trachten de travellers de beveiligers te provoceren. Toen de beveiligers foto’s van de travellers maakten ontstond een heftige discussie. Volgens de Ierse vader van een kleine jongen van de travellers zou één van de beveiligers de jongen een ‘homo’ hebben genoemd. De vader werd kwaad en kwam het terrein op, waarna de politie er aan te pas moest komen om de boel te sussen.

Volgens de eigenaren van de supermarkt zijn ze wel gedwongen om beveiligers neer te zetten. Als de politie al uitrukt voor incidenten zijn ze volgens de eigenaar vaak te laat en is de vogel allang gevlogen. Volgens de eigenaar gaat het nu al 4 jaar elke zomer wekenlang op deze manier. Het begint te spuigaten uit te lopen.

Ook vrijdag liep het weer volledig uit de hand in de supermarkt. Een jonge man werd de deur gewezen toen hij wilde betalen met een ongedekte betaalpas. Hij begon daarop de caissière te bedreigen en uit te schelden, waarop hij door 3 omstanders uit de winkel moest worden gezet.

Schelden en bedreigingen

Volgens de eigenaar zien de travellers het als een soort sport. Ze komen met een groep de winkel binnen, ze pakken wat ze willen hebben, gaan naar de kassa en lopen vervolgens door naar de auto terwijl de laatste alles nog moet betalen. Die heeft dan een ongedekte betaalpas en geen geld. Hierop beginnen ze te schelden en uiten allerlei bedreigingen naar het personeel.

‘Het is echter niet alleen de supermarkt die last heeft van deze travellers. De gehele bevolking wordt lastig gevallen. Ze gaan de deuren langs voor zogenaamde ‘klusjes’, ze scheuren ’s avonds met dronken kop door de straten en ze trekken er ’s nachts op uit.’, aldus de eigenaar.

Facebook

Op Facebook vraagt de eigenaar zich af in wat voor land we toch leven. Ze hebben elke dag te maken met diefstal en bedreigingen door de travellers en voelen zich in de steek gelaten door de politie en de gemeente. Onderstaande is te lezen in een bericht van 14 juli jl. op de Facebookpagina van Coop van der Weide:

“IN WAT VOOR LAND/DORP LEVEN WE TOCH?
Elke dag hebben we nu te maken met bedreigingen in de winkel naar ons personeel toe van de engelse/ierse TRAVELLERS die op camping Roelofs staan in ons dorp. We hebben al prioriteit 1staan als er een melding binnenkomt bij 112.
Zo ook vandaag weer, 1 persoon loopt de winkel uit met bier en de ander zou het even betalen (alleen deze brutaliteit al). Het schorem dat moet betalen heeft weer een bankpasje wat hier (en ik denk nergens) werkt. Dud de rapen zijn weer gaar allerlei scheldwoorden en bedreigingen krijgt de kassiere om de oren. Wij verzoeken ze vriendelijk om op te rotten en de vieze grote bek en bedreigingen worden steeds groter en het viezerikje gaat even uithalen gelukkig staan er dan ook 3 heldhaftige mannen die ons helpen ze eruit te gooien inmiddels staan er dan ook al ineens 6 van dat gespuis voor de deur. 112 was intussen al gebeld want we hebben prioriteit. En wat gebeurt er??? Ik wordt 20 minuten later gebeld door de politie!! Ondanks de prioriteit kunnen ze niet langskomen en plakken ze dit verhaal wel onder de aangifte van gisteren. DUS U BEGRIJPT HET AL WE VOELEN ONS ENORM GESTEUNT DOOR DE POLITIE EN GEMEENTE DAT DIT NOG STEEDS KAN GEBEUREN EN DOOR KAN BLIJVEN GAAN IN ONS DORP”.

Minicamping ook met handen in haar

De eigenaren van de minicamping zijn al in gesprek geweest met de eigenaren van Coop, maar ook zij zitten met de handen in het haar. Zij zitten met de travellers opgescheept en zouden door de politie verkeerd zijn geïnformeerd over de mogelijkheden die gebruikt kunnen worden om de travellers van de camping af te kunnen krijgen. Ook zij krijgen hierin weinig steun.

Tot slot laat de eigenaar van de Coop-supermarkt weten dat hij hoopt dat er nu van alle kanten voldoende actie kan worden ondernomen om de travellers verder te laten reizen en met name dat er een plan van aanpak gaat komen om ook in de toekomst geen last meer te krijgen van deze trouble shooters.

(Bron: dvhn.nl / Facebookpagina Coop van der Weide) (Foto: Google Maps)Back To Top