EEM Groepenkasten

Einde aan tijdperk Olympisch Dorp Klazienaveen

Klazienaveen Olympisch Dorp van de provincie Drenthe

Klazienaveen – Er is een einde gekomen aan een tijdperk van 2 jaar waarin Klazienaveen Olympisch Dorp van de provincie Drenthe is geweest. Na Grollo en Norg was Klazienaveen zowel in 2013 als 2014 Olympisch Dorp. Een mooie titel met uitstraling die Klazienaveen met verve heeft gedragen.

Klazienaveen is één van de meest sportieve dorpen van Drenthe, hetgeen door de verkiezing tot Olympisch Dorp, zelfs 2 keer achtereen, nog maar eens werd onderstreept. Ook in bladen als De Telefgraaf werd Klazienaveen met recht een sportdorp genoemd.

Ter ere van deze titel is er een werkgroep in het leven geroepen om hieraan nog meer handen en voeten te geven. De resultaten van deze werkgroep mogen er zijn. Zie bijvoorbeeld de Olympische vlam tijdens sportevenementen, de website www.sportiefklazienaveen.nl, de sportstrippenkaart, de realisatie van beachvelden, de mini-fietscrossbaan en de organisatie van een aantal Platformavonden waarop de meeste Klazienaveense sportverenigingen aanwezig waren.

Boven de ingang van de beachvelden zal een ijzeren logo komen die zal herinneren aan de jaren 2013 en 2014 toen Klazienaveen Olympisch Dorp was.

Door de geweldige resultaten en de vele positieve reacties heeft de werkgroep besloten onderzoek te doen of het mogelijk is om een Sportraad Klazienaveen op te richten. Dit onderzoek zal binnenkort worden afgerond.

(Bron: Dorpskrant Klazienaveen)Back To Top