EEM Groepenkasten

Eis: jaar cel voor broers voor uitgaansgeweld in Emmen

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakKlazienaveen/Emmen – Tegen de 2 broers van 26 en 23 jaar uit Emmen en Klazienaveen is door de officier van justitie een jaar celstraf geëist voor het plegen van openlijk geweld in Emmen. Hiervan zijn 4 maanden voorwaardelijk.

Twee jaar geleden, in de nacht van 15 december 2015, zouden de broers zich in het centrum van Emmen schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. Een ruzie mondde hierbij uit in een vechtpartij, waarbij meerdere groepen betrokken waren. De broers ontkennen schuldig te zijn. Volgens hen was het gewoon gezellig die nacht in Emmen.

Vechtpartij

De 23-jarige man uit Klazienaveen kreeg ruzie met een fietser. Na een woordenwisseling werd de fietser tegen de grond gewerkt en vervolgens geslagen. Toen een andere fietser zich ermee ging bemoeien ontstond een vechtpartij. Eén slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd, schouder en ribben, een ander slachtoffer moest naar het ziekenhuis. Er deden 4 personen aangifte.

Opgepakt

De 23-jarige Klazienavener kon zich weinig herinneren, omdat de drank rijkelijk had gevloeid, verklaarde hij. De 26-jarige Emmenaar verklaarde dat hij zich op een gegeven moment had verweerd tijdens een ruzie. De mannen werden 2 weken later opgepakt, nadat ze op basis van camerabeelden, aangiftes en getuigenverklaringen werden herkend.

Ptss

Beide slachtoffers waren maandag aanwezig in de rechtszaal. Eén van de 2 heeft ptss overgehouden aan het geweld en kan sinds de vechtpartij niet meer volledig werken. In totaal werd ruim € 8.000,00 schadevergoeding geëist.

Op 5 maart doet de rechter uitspraak.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top