EEM Groepenkasten

Eis: langer tbs voor man die Klazienavener doodstak

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakAssen – Het Openbaar Ministerie wil dat de 28-jarige Richenel J., die in 2007 is veroordeeld tot 8 jaar cel en tbs met dwangpleging voor het doodsteken van Klazienavener Rocky van Sauers, voorlopig in de kliniek blijft.

De Officier van Justitie eiste onlangs dat de tbs met een jaar wordt verlengd. De Advocaat van J., Evert van der Meer, wil echter dat de tbs-maatregel onder voorwaarden wordt beëindigd.

Op 30 juli 2006 stak oud-Emmenaar J. in zijn toenmalige woning aan de Torflang de 25-jarige Klazienavener Rocky van Sauers meerdere malen met een mes. De rechtbank achtte destijds doodslag bewezen.

Ruzie over geld

De mannen kregen na een nachtje stappen en tijdens het eten van pizza in de woning van J. ruzie over geld. J. stak daarop het slachtoffer 5 keer met een mes, waarvan 2 in het hart. J. ging er vandoor en verschuilde zich 2 weken in Zwolle. Het slachtoffer is doodgebloed.

J. zit nog in de kliniek. Inmiddels gaat hij wel zonder begeleiding op verlof. J. gebruikt medicatie voor stoornissen als schizofrenie. Het is nog onduidelijk hoe dit ziektebeeld verloopt. Volgens de Officier van Justitie is het daarom nog veel te vroeg om de tbs te beëindigen.

Dreigtelefoontjes

Bovendien ontving J. tot voor kort nog dreigtelefoontje, waarop hij reageerde met: “Ik sla een keer terug.”. De Officier van Justitie heeft er vanwege die uitlating een hard hoofd in dat J. zorgeloos kan terugkeren in de maatschappij.

De uitspraak is op 8 december.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top