EEM Groepenkasten

Eline Glas gaat strijd aan met Fanos Tekle

eline glas drenthe loopfestijn klazienaveen 2017Klazienaveen – Het Drents Kampioenschap 10 kilometer van het 34e Drenthe Loopfestijn belooft op voorhand een interessante en boeiende wedstrijd te gaan worden.

Grootse vorm

Atlete Eline Glas uit Emmen gaat op zondag 28 mei in de straten van Klazienaveen de strijd aan met de Ethiopische atlete Fanos Tekle. Eline (HAC’63) verkeert op dit moment in grootse vorm en heeft recentelijk een persoonlijk record op de 10 kilometer gelopen van 36.13 min.

Titel verdedigen

Fanos Tekle uit Ethiopië won in 2016 de 10 kilometer van het Drenthe Loopfestijn in een tijd van 36.49 min en komt opnieuw naar Klazienaveen om haar titel te verdedigen. De frêle atlete heeft een persoonlijk record van 36.11 min.

Beide kanshebbers voor de titel hebben nog wel af te rekenen met de Slowaakse Katarina Belova. Zij werd afgelopen jaar tweede op de 10 kilometer.

34e Drenthe Loopfestijn

Het 34e Drenthe Loopfestijn wordt gehouden op zondag 28 mei 2017. De start van het Drents Kampioenschap 10 kilometer is 15.45 uur in het centrum van Klazienaveen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.drentheloopfestijn.nl.

(Foto: Sainja Photography)Back To Top