EEM Groepenkasten

Emmen, Culturele Drentse Gemeente 2015/’16

De gemeente Emmen is per 1 januari 2015 door de Provincie Drenthe benoemd als culturele gemeente van Drenthe.

Van Goede Grond

Kom je uit de gemeente Emmen, dan kom je van goede grond, daar zijn de inwoners het over eens. In de gemeente Emmen is het fijn wonen, prettig werken en er is veel groen om te recreëren. Met het thema ‘Van Goede Grond’ laat Emmen als culturele Drentse gemeente in 2015, en een deel van 2016, zien hoe cultuur een inspiratiebron kan zijn om prachtige dingen tot stand te brengen. We doen dit door samen te werken met diverse partijen op het gebied van kunst en Cultuur die een uitgebreid activiteitenprogramma kunnen bieden. ‘Van Goede Grond’ is de kapstok voor de programmering van ‘Emmen, Culturele Drentse Gemeente 2015/16’. De diverse activiteiten die onder deze noemers worden georganiseerd, vinden plaats in alle dorpen, wijken en kernen in de gemeente Emmen.

Aantrekkingskracht kunst en cultuur

Wethouder Bouke Durk Wilms: “Als we denken aan cultuur, denken we meestal aan theaters, musea, beeldende kunst of klassieke muziek. Maar cultuur is veel meer. Daarom wil de gemeente Emmen laten zien hoe breed en divers cultuur kan zijn. Cultuur als beleving, cultuurhistorie, cultuur als iets wat we overal om ons heen zien. Met Emmen, Culturele Drentse Gemeente willen wij de culturele infrastructuur in onze gemeente verstevigen. Hiermee willen we bereiken dat mensen en organisaties zich met elkaar verbinden en de aantrekkingskracht op gebied van kunst en cultuur vergroten, voor nu en in de toekomst. We willen bereiken dat onze inwoners trots zijn op en blij zijn met het culturele aanbod in hun dorp of wijk.

emmen culturele gemeente 2015 2016Meer informatie of meedoen?

Bent u trots op gemeente Emmen en actief op het gebied van kunst en cultuur? Loopt u rond met een spannend idee, een boeiend plan of een bijzondere activiteit? Dit is uw kans! Met ‘Van Goede Grond’ willen we initiatiefnemers op het gebied van kunst en cultuur inspireren en uitdagen. Kijk voor informatie op www.emmen.nl/culturelegemeente.

(Bron: Gemeente Emmen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top