EEM Groepenkasten

Emmen Culturele Gemeente Drenthe 2015-2016

brands, collectie, nieuw dordtrechtRegio – Emmen is definitief door de Gedeputeerde Staten aangewezen als Culturele Gemeente van Drenthe voor 2015-2016.

In maart van dit jaar werd de gemeente Emmen al voorlopig benoemd. Daarna moesten de plannen nog verder worden uitgewerkt.

Emmen wil hiermee een impuls aan de culturele activiteiten binnen de gemeente geven, om op die manier de culturele infrastructuur blijvend te versterken. Gedeputeerde Staten zag in de uitgewerkte plannen voldoende aanleiding om de gemeente Emmen definitief te benoemen tot Culturele Gemeente.

Er zullen in het culturele jaar tal van activiteiten in dorpen, wijken en kernen van de gemeete worden georganiseerd, waarbij jong en oud volop kunnen genieten van een gevarieerd aanbod op cultureel gebied. Dat is althans de verwachting van Gedeputeerde Staten.

Thema “Van Goede Grond”

Als thema heeft de gemeente “Van Goede Grond” gekozen, om op die manier te laten zien hoe breed en divers cultuur kan zijn. Cultuur is namelijk iets wat overal om ons heen is.

De provincie verleent hiervoor een subsidie van € 90.000.  Ook de gemeente Emmen draagt eenzelfde bedrag bij, waardoor de totale pot op € 180.000 komt te liggen.

Het officiële startsein voor het Culturele Jaar zal op 24 november bij Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht worden gegeven.

(Bron: Emmen.nu)Back To Top