EEM Groepenkasten

Emmen Maak Het Mee: Ontdek Collectie Brands

collectie brands herinneringen woii tweede wereldoorlogNieuw-Dordrecht – “Emmen. Maak het mee!” geeft inwoners van de regio elke maand de kans om kennis te maken met de recreatie in eigen streek. Deze maand kunnen inwoners van de regio kennis maken met Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht. Collectie Brands is een uniek museum dat nationale bekendheid heeft verworven door zijn enorme diversiteit aan voorwerpen, boeken en geschriften uit de collecties van Jans Brands. De komende periode staat Collectie Brands in het teken van de expositie “Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Drenthe”.

Gratis aanmelding

Het arrangement is op zaterdag 21 maart vanaf 13.00 uur. Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden via www.emmenmaakhetmee.nl.

Ontdek de Collectie Brands

Laat u verrassen door vreemde en unieke voorwerpen of de kostbare geschriften uit de collecties van Jans Brands. De verzameling van Jans Brands is omvangrijk en sommige delen van de collectie zijn uniek door hun omvang. Losse stukken, maar ook diverse deelcollecties. Penningen, munten, kaarten, sieraden, dia’s uit de veenkoloniën, kalenders, curiosa, archeologica, kleding, serviesgoed en glaswerk, te veel om op te noemen.

Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Drenthe

Vanaf 8 maart is in het museum de tijdelijke expositie Herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in onze regio geopend. De expositie laat zien wat er 70 jaar geleden in en rond Emmen en net over de Duitse grens gebeurde: verzet, onderduiken, werkweigering, Jodenvervolging, Emslandkampen, vliegtuigcrash.

Zaterdag 21 maart: speciale ontdekarrangement

Voor Emmen. Maak het mee! heeft de Collectie Brands een speciaal ontdekarrangement samengesteld. Je krijgt een rondleiding door het museum onder leiding van een aantal gidsen die je meenemen in het verhaal van de Collectie Brands. Daarnaast krijg je een presentatie over het museum en is er voldoende gelegenheid om zelf rond te kijken.

Het arrangement is zaterdag 21 maart, vanaf 13.00 uur.

Locatie

Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht

Uitgaan


Back To Top