EEM Groepenkasten

Emmenaar 2 jaar de cel in voor in voor diefstal in o.a. Klazienaveen

rechter rechtbank rechtzaak assen justitie politie uitspraakEmmen/Klazienaveen – Een 27-jarige Emmenaar is door de rechtbank in Assen veroordeeld tot de veelplegersstraf ISD: 2 jaar cel en behandeling voor veelplegers.

Tussen eind augustus en begin oktober pleegde de man 4 diefstallen in Klazienaveen, Emmen en Coevorden.

Meerdere diefstallen

Eind augustus stal hij een scooter uit een portiek in Klazienaveen. In oktober stal hij drank uit een supermarkt en make-up uit een drogisterij in Coevorden. Hij werd door politieagenten op camerabeelden herkend.

Al eerder, begin september, had hij in het centrum van Emmen een scooter gestolen van een vrouw. Samen met enkele getuigen ging zij achter de dief aan, waardoor hij even later kon worden opgepakt. Tegenover de rechter bekende hij de diefstallen.

In augustus al 2 keer veroordeeld

De man zit sinds oktober al vast. Hij is drugsverslaafd en al vanaf zijn 12e in aanraking met justitie. In augustus werd hij ook al 2 keer door de rechter in Assen veroordeeld tot celstraffen voor onder ander het stelen van vlees en benzine.

ISD

Tijdens de rechtszaak van 2 weken geleden zei de man dat hij zelf hulp voor zijn problemen wil zoeken. Hij heeft tot nu toe echter geen enkele behandeling afgemaakt, dus de reclassering ziet daar geen heil in. Zij adviseerde daarom ISD, zodat de Emmenaar tijdens zijn celstraf kan worden behandeld en hij geen overlast meer veroorzaakt.

(Bron: emmen.nu)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top