EEM Groepenkasten

Emmenaar verdacht van betrokkenheid roofoverval Nes en Klazienaveen

Politie arrestatie handboeien klazienaveenEmmen – Dinsdag is vanwege zijn betrokkenheid bij de gewelddadige roofoverval in Nes op 15 juni van dit jaar een 30-jarige man uit Emmen aangehouden. De politie onderzoekt of de man de afgelopen tijd ook bij vergelijkbare overvallen, die de afgelopen tijd in Noord-Nederland zijn geweest, is betrokken.

Bij de overval in Nes op 15 juni werd een 73-jarige man in zijn woning zwaar toegetakeld. Hij werd vastgebonden, en onder meer werd zijn neus gebroken. De zaak vertoonde veel overeenkomsten met de roofovervallen in Gees en De Wijk. Enkele weken later heeft het programma Opsporing Verzocht aandacht geschonken aan de overval.

Naar aanleiding van de tips die dit heeft opgeleverd, samen met de aanwijzingen uit de bedrijfsovervallen, werd de man gearresteerd. De politie geeft aan dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.

Ook inbraken in o.a. Klazienaveen en Emmen

De Emmenaar wordt ook verdacht van ruim 35 inbraken bij bedrijven, onder meer op industrieterreinen in Emmen, Klazienaveen, Bargeres en Barger-Oosterveld. De inbraken vonden allemaal de afgelopen maanden plaats.

De man werd op 25 augustus al aangehouden voor de inbraak bij het Golfpark aan de Golfparkdreef in Emmen. Daar werd in de nacht van 20 op 21 augustus een raam geforceerd en een muntenautomaat vernield. De dader sloeg bij zijn vlucht een getuige op het hoofd.

(Bron: dvhn.nl)Back To Top