EEM Groepenkasten

Emmer Bedrocks begonnen thuiswedstrijd optimistisch tegen Deventer Eagles

bedrocks, honkbalEmmen –  De Emmer honkballers Bedrocks begonnen zondag, nadat de pupillen Lisanne Mol en Storm Hake de eerste openingsballen hadden gegooid, optimistisch aan hun thuiswedstrijd tegen de Deventer Eagles.

Deuk in verdediging

Gezien de uitwedstrijd die de Bedrocks met 19-20 wonnen leek er een leuk duel op het programma te staan. Met Kevin Vording op de heuvel en Bart-Jan van der Toom achter de thuisplaat begon Bedrocks met een 0-1 achterstand die in de volgende inning werd omgebogen naar een 4-1 voorsprong. Een stand die tot in de 6e inning gehandhaafd werd. In het begin van de 8e inning met een 5-2 stand leek Bedrocks rustig naar een overwinning te kabbelen. Echter een pitcher-wissel bij Bedrocks bleek een deuk in de Emmer verdediging. Naast veel 4-wijd stapelden ook de veldfouten zich op en ook de volgende pitchers konden het tij niet keren en Bedrocks bleek stuurloos. De Emmer mannen waren van slag en een gevoelige 5-16 nederlaag was hun deel. Een dag om snel te vergeten, maar troostend waren de vangballen van de Emmer outfielders met de lastigste en ook mooiste vang door rechtsvelder Erik Tobben.

Pupillen

De Emmer pupillen speelden zaterdag in Winschoten tegen WHSC. Het was een spannende match, waarbij beide teams aan elkaar gewaagd waren. Tot aan de derde inning hielden de binnenvelders de boel goed dicht met een hoofdrol voor 1e honk speler Dariën Vinke, en een prachtige vangbal van Storm Hake. WHSC nam echter een 3-1 voorsprong, maar met een mooie honkslag van Thymen Derks en een prachtige twee honkslag van Paco van Dalen werd het in de volgende inning 4-4. In de laatste inning trok WHSC ondanks goed pitchwerk van Alex Uiterwijk Winkel toch aan het langste eind maar toonden de coaches Kevin Vording en Bennie Mol zich toch tevreden met het spel en inzet van de Bedrockers.

Aspiranten

De aspiranten hadden zaterdag op de Meerdijk een heuse off-day. Hoewel werper Hugo Hoezen zijn best deed, hielp zijn eigen verdediging niet echt mee. Er waren talrijke veldfouten tegen het altijd lastige Blokes. Het team uit Veendam was dan gemiddeld ook wel wat groter, ouder en sterker dan de Emmenaren. Uiteindelijk werd het toch 1 – 14. Komende zaterdag moeten de jongens de laatste wedstrijd voor de zomerstop aantreden in Groningen. Hopelijk herpakken de jongens zich en pakken ze de opwaartse trend van de afgelopen weken weer op.

Programma Meerdijk:

Zaterdag 9 juli 11.00 uur: Junioren 2 – Knights Leek, 14.30 uur: Junioren 1 – DSS Haarlem
Zondag 10 juli 14.00 uur: Heren – Northern Stars Leeuwarden.

(Foto: Bert Springer)Back To Top