EEM Groepenkasten

Energiek 2017: gezonde levensstijl, gezond eten, (meer) bewegen

energiek 2017 bewegen gezondheid sporten pixabayKlazienaveen – Afgelopen maandag, niet geheel toevallig op Blue Monday, was de aftrap van Energiek 2017, een programma van Icare in samenwerking met de gemeente Emmen. In het Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen was de eerste van in totaal 3 avonden.

Gezondheidsmarkt

Belangstellenden konden op deze vrij toegankelijke gezondheidsmarkt onder meer hun bloeddruk laten meten. Ook werd er aandacht besteed aan zaken als het cholesterolgehalte en de glucosespiegel. Jan Bos, wethouder van de gemeente Emmen, verzorgde het openingswoord.

Pia Elenbaas, projectleider van &GEZOND!, stipte nog eens aan dat in Zuidoost-Drenthe nog veel mensen liever op de bank zitten dan in beweging zijn. Wietse Veenstra, verpleegkundig specialist in het Scheper Ziekenhuis vertelde over de werking van het hart en de vaten en hoe je die in gezonde conditie kunt houden. Huisarts Dr. Wijesinha vertelde over het metabool-syndroom, dat ontstaat door een combinatie van ongezond eten en weinig bewegen.

Fitness-app en stappenteller

De ongeveer 60 aanwezige bezoekers werden op vrijwillige basis in groepjes verdeeld en kregen een fitness-app geïnstalleerd en een stappenteller uitgereikt. Dit moet helpen om elkaar te kunnen motiveren en inspireren. Bovendien kan iedereen hiermee een wellness-weekend winnen, misschien wel de grootste inspiratiebron. De groep met de grootste vooruitgang in te meten resultaten wint dit weekend.

Meedoen?

Heb je deze eerste avond gemist? Geen probleem. Donderdag 2 maart en donderdag 6 april kun je ook nog terecht in Welzijn- en Gezondheidscentrum De Blokken in Klazienaveen. Aanmelden kan via info@wgcdeblokken.nl.

(Bron: zuidoosthoeker.nl / Afbeelding: Pixabay)Back To Top