EEM Groepenkasten

Energy4Kids bruist van de energie

energy4kids alpenchallenge 2015 topOranjedorp – Begin september heeft Betty Enninga samen met anderen voor de Stichting Energy4Kids een Alpenchallenge georganiseerd. Hierbij gingen lopers en fietsers de Cime de la Bonette (2.802 m) in Frankrijk op om geld in te zamelen voor Energy4Kids. Dit was een daverend succes, want de teller staat inmiddels op meer dan € 18.000. Maar dat is nog lang niet genoeg om deze verschrikkelijke ziekte een halt toe te roepen.

Enorm succes

Betty Enniga heeft na het enorme succes van de Alpenchallenge de smaak te pakken gekregen en is inmiddels toegetreden tot het bestuur van de Stichting Energy4Kids. Ze bruist van de energie om weer een nieuwe uitdaging te bedenken.

2016: Wandelevenement

Volgend jaar, 2016, wordt er een wandelevenement georganiseerd, met natuurlijk hetzelfde doel: geld inzamelen voor de stichting. Ze hebben hiermee grootste plannen en willen het breed opzetten. Van diverse kanten hebben ze inmiddels steun toegezegd gekregen. Het beloofd derhalve, net als de Alpenchallenge in september dit jaar, wederom een succes te worden. De plannen zijn er inmiddels alweer. Het wandelevenement zal ook ergens na de vakantie, bijvoorbeeld in september, hier in de buurt worden gehouden. Bijvoorbeeld in het Oosterbos en lang het Koning Willem Alexander Kanaal, maar dat moet allemaal nog worden uitgewerkt.

“Wat het precies gaat worden weten we nog niet precies, maar het wordt zoals het nu lijkt in ieder geval een wandelevenement met bijvoorbeeld afstanden van 5 tot 40 km, dus voor elk wat wils.”, aldus Betty. “Het ligt dan in de bedoeling om het jaar erop, in 2017, weer een Alpenchallenge te organiseren, maar dan in Oostenrijk, bijvoorbeeld in Tirol, maar dat is allemaal nog niet zeker. Oostenrijk is in ieder geval dichter bij huis dan de Cime de la Bonette, waardoor het voor nog meer mensen misschien aantrekkelijk is om ook mee te doen.”

energy4kids alpenchallenge betty enninga - 01

Daar gaan we…..

Unieke ervaring

“De Alpenchallenge van dit jaar was echt een unieke ervaring.”, vertelt Betty enthousiast. “Het was heel gezellig met elkaar en allemaal heel goed geregeld. Van te voren hebben we daar nog even gewandeld en die zaterdag dus de Cime op. Dat was echt de moeite waard. Wat een ongelooflijk mooie omgeving. Zeker voor herhaling vatbaar.”, zegt Betty onder het kijken van de foto’s die toen gemaakt zijn. “Ook het schrijven van een blog welke elke dag hier op Klazienaveen24.nl te lezen was, was heel leuk om te doen.”

Naast het wandelevenement van volgend jaar wordt er, net als dit jaar, weer heel veel andere dingen georganiseerd. Tijdens het Drenthe Loopfestijn op zondag 29 mei 2016 zal het Esdal College wederom een sponsorloop houden, zoals dit jaar. René Boerhof van het Esdal heeft daarvoor inmiddels zijn medewerking toegezegd. “René en ik hebben dit jaar tijdens het Drenthe Loopfestijn de 10 km gelopen. Volgend jaar willen we de halve marathon lopen, dus dat wordt nog wat.”, gaat Betty verder. “Daar moet ik nog flink voor trainen, maar ik heb er alle vertrouwen in en ook heel veel zin.”

stichting energy4kids alpenchallenge benefietconcert

“Daarnaast willen we proberen het wandelevenement te koppelen aan scholen. Bijvoorbeeld door de scholen te bezoeken en te vertellen over Energy4Kids, wat het inhoud en zo. En misschien om ze ook te bewegen mee te doen met het wandelevenement of het Drenthe Loopfestijn met een sponsorloop.”, aldus Betty.

Markten, flessenacties, wijnproeverij

Dat is echter nog niet alles. Ook voor volgend jaar staan er weer veel meer dingen op het programma om geld voor de stichting op te halen, zoals markten, flessenacties, benefietconcerten en dergelijke. Alles voor de stichting.

Vanavond wordt er in ieder geval alweer een start gemaakt met een echte wijnproeverij. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Stichting Energy4Kids.

Stichting Energy4Kids

Stichting Energy4Kids financiert wetenschappelijk onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van energiestofwisselingsziekten. Daarnaast investeert Energy4Kids in veelbelovende onderzoeken die de kwaliteit van leven van kinderen met een energiestofwisselingsziekte kunnen verbeteren.

Er is nog geen medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. 70% van hen wordt niet volwassen en 50% overlijdt voor hun 10e verjaardag. Dat vinden wij onacceptabel!

Door het organiseren van (sportieve) evenementen zamelt Stichting Energy4Kids geld in om kinderen met een zeldzame en zeer ernstige energiestofwisselingsziekte zicht te geven op een toekomst.
Want ieder kind heeft recht op energie!

Onze ambitie: stop energiestofwisselingsziekten! Klazienaveen24.nl steunt de Stichting. U toch ook?

Energy4Kids stofwisselingsziekte

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top