EEM Groepenkasten

Energy4Kids: De weg van Betty naar de Alpenchallenge

Op weg naar en tijdens de Energy4Kids Alpenchallenge houdt Betty Enninga een dagboek bij. Hier haar eerste verhaal, “De weg naar de Alpenchallenge”.

December 2014:

Mijn eerste sessie van de app Evi afgewerkt, ik kan 5 km achtereen hardlopen! Joehoe!! Het loopvirus begint te komen, heerlijk lekker moe worden en je hoofd leeg maken.
Om in mei 2015 de 10 kilometer te kunnen lopen moet ik nog wel even flink m’n best doen en besluit dan ook me aan te melden bij de loopgroep Noord Nederland. Een loopgroep waar ik me meteen thuis voel!

Lopen doet me goed, vooral ook omdat er bij ons binnen het gezin de diagnose mitochondriele myopathie (een energiestofwisselingsziekte) is vastgesteld, tja en dan sta je als ouders wel even met de rug tegen de muur.
Dan kom ik opeens op facebook een artikel tegen van Stichting Energy4Kids (E4K) die een Alpenchallenge wil organiseren met als doel, veel geld inzamelen voor medicijnen/onderzoeken voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Ik verdiep me in de site van de stichting en kom tot de conclusie dat dit wel een geweldig initiatief is om mee te doen.
Op een positieve manier bezig zijn met wat er in je gezin speelt.
Wanneer ik dit artikel aan mijn vriendin Marian Schepers laat zien is ze meteen laaiend enthousiast. Het eerste wat ze zegt: we doen mee!!

Energy4Kids stofwisselingsziekte

Januari 2015:

We nemen contact op met Arwin van der Zwaan de oprichter van Energy4Kids.
Arwin heeft zelf een dochter Noortje met een energiestofwisselingsziekte. We geven ons op, de Alpenchallenge is een feit.
Marian en ik wandelen veel, de vuilnisbelt wordt ons favo plekje (hellingtraining), de afstanden worden uitgebreid en ook het hardlopen gaat door.
Al gauw sluiten zich nog 3 mensen bij de groep aan namelijk Kelly Valke, Trijntje Valke en Alexander Beijne.
Familieleden, vrienden, kennissen en collega’s worden ingelicht over onze doelstelling om mee te doen met de challenge en dat er veel geld binnen moet komen!
Ook zij zijn enthousiast! Leuk!! Mijn nichtje Jolien komt direct in actie met haar vriendinnetje om lege flessen in te zamelen, zo lief.

Februari 2015:

Er wordt van alles georganiseerd om geld in te zamelen!
Op de Drenthe college geef ik samen met mijn oudste dochter Rael een voorlichting over kinderen met een energiestofwisselingsziekte.
Leuk dat hier aandacht aan besteed wordt.
Het eerste sponsor geld stroomt binnen, superr!!

energy4kids alpenchallenge 2015 flessenactie

Maart 2015:

Op de rommelmarkt in Oranjedorp waar we met de stand en banner staan voor Energy4Kids wordt positief gereageerd, mensen leven echt mee, dit doet ons goed.
Er wordt een lege flessenactie in Oranjedorp gehouden en er wordt massaal ingezameld, met als gevolg dat onze garage maandenlang vol ligt met lege flessen, maar uiteindelijk een bedrag van € 500,00 heeft opgeleverd!
Het had ietsje meer kunnen zijn € 502,00 of zo, want af en toe zag je onze hond met een lege fles in z’n bek door de tuin rennen hahaha.
Er komt een shantykoor in het dorpshuis van Oranjedorp, waarbij een deel van het entreegeld ten goed komt van Energy4Kids. Niet mijn stijl muziek, maar de shantykoorleden waren erg aardig, leuk mee gebabbeld.
Een 6e persoon meld zich aan, Alie Kloostra, een fanatiek wandelaarster!! Super.

energy4kids alpenchallenge 2015 doneeremmers

April 2015:

Mijn ex-collega’s van verpleeghuis de Weegbree komen langs met een auto vol lege flessen!
Bianca Nakken, vriendin van Marian en mij, zorgt voor belettering op de donatie-emmertjes en onze shirts worden bedrukt, dit allemaal Pro Deo.
Verder maakt ze leuke hebbedingetjes voor Energy4Kids, zodat ik die samen met onze vriendengroep van Oranjedorp kan verkopen op Koningsdag.
De nacht voor Koningsdag slaap ik samen met vriendin Ineke Ten Cate in Emmen onder een partytent, dit voor een goed plekje op de markt. Van slapen komt niet veel en ik vraag me dan ook af wat me er toe brengt om zoiets idioots te doen!
Gezellig is het wel en om 5.30 uur komen de eerste vrienden al om Ineke en mij te voorzien van een heerlijk ontbijt. Een leuke dag en fijn dat je zulke toppers van vriendinnen bezit.

energy4kids alpenchallenge 2015 markt

Ook staan Bianca en Marian op de lente markt helaas lijkt het die dag wel herfst!! Nat guur weer, sorry dames dat ik moest werken en lekker warm en droog zat.

Mei 2015:

Inmiddels veel aan het hardlopen, want met de marathon van Klazienaveen loop ik samen met René Boerhof (docent Esdal College Klazienaveen) de 10 km.
René zorgt ervoor dat de sponsorloop door leerlingen van het Esdal College ten goede komt voor de Stichting Energy4Kids. Dit brengt maar liefst € 816,00 op! Petje af voor de leerlingen en docenten, toppers.

energy4kids alpenchallenge 2015 Drenthe Loopfestijn

Ook worden René en ik uitgenodigd voor de officiële opening van het 32e Drenthe Loopfestijn. Tijdens die opening geeft René uitleg waarom de leerlingen en docenten van het Esdal lopen voor E4K en ik mag iets vertellen over de ziekte en zijn verloop.
Deze avond kom ik in contact met de mensen van Klazienaveen24.nl. Ze geven aan om veel aandacht te geven voor Energy4Kids en de Alpenchallenge. Hier ben ik super blij mee!

Ondertussen lopen Marian en ik vele kilometers en wat ook belangrijk is… praten. Over leuke en minder leuke dingen, er wordt gelachen en gehuild, maar uiteindelijk doet lopen ons beide erg goed!

energy4kids alpenchallenge 2015 highlandgames
We staan samen met een stand op de Highlandgames in Emmen, we kijken ons ogen uit naar al dat gespierd “spul” en wat een energie!!
Theo en Lia van der Weide organiseren samen met familie Boelen uit Koekange een wijnproeverij. Een deel van de opbrengst gaat ook naar E4K. Weer een mooi bedrag binnen!
En onze kelder weer gevuld met heerlijke wijn, al ben ik bang dat dit niet van lange duur is.

energy4kids alpenchallenge 2015 radio emmen

Ik word samen met nicht Laura Enninga uitgenodigd door Peter Riksma om bij Radio Emmen het een en ander over de stichting en de ziekte te vertellen. De stichting en de ziekte krijgt steeds meer bekendheid en daar doen we het voor!!

energy4kids alpenchallenge 2015 - 10

Juni 2015:

Nanda Groote maak geweldige bling bling pennen die we verkopen voor € 5,00, dit levert een mooie bijdrage op.
De Rundeloop in Zwartemeer geeft aan om Energy4Kids als goede doel te doen. Geweldig, energieke kinderen die lopen voor kinderen met weinig energie. Arwin van der Zwaan wordt uitgenodigd om voorlichting te geven over de stichting en de ziekte en het doel de kinderen te motiveren om mee te doen. Dit levert een geweldige bijdrage op.
Laura Events organiseert samen met andere mensen een benefietconcert. De Nachdwacht in Zwartemeer stelt een zaal ter beschikking en hele leuke bands komen Pro Deo optreden. Ook wordt er deze avond een verloting gehouden, waarbij diverse winkeliers een prijs beschikbaar stellen, wat super is.
Ook dit levert een heel mooi bedrag op en vooral het is een erg gezellige avond.

energy4kids alpenchallenge 2015 nijmegen 4daagse

Juli 2015:

Marian loopt de Nijmeegse 4-daagse uit met een paar blaren kado. Topper. Verder even rustig met het organiseren.

Augustus 2015:

Ik doe een bericht op facebook of er mensen zijn die een busje kunnen sponsoren. Het bericht wordt veel gedeeld en uiteindelijk gaan we met een gesponsorde bus richting Zuid Frankrijk.

Supermarkt Plus Fischer in Klazienaveen sponsort alles wat energie geeft zoals Snelle Jelles, Mueslirepen, water en dergelijke, super supermarkt!
Het vlieger festijn in Emmen houdt een veiling voor Energy4Kids wat een bedrag van € 900,00 oplevert. Geweldig, hier wordt ik zo blij van.
Ook sommige doneer-emmertjes doen het goed.

Ik zal ongetwijfeld iets vergeten zijn te benoemen, maar ik waardeer samen met het team The Waltons dat zoveel mensen hebben gedoneerd, georganiseerd en mee hebben geleefd in deze periode.

We hebben er erg veel zin in en gaan de berg op met een tussenstand van maar liefst € 11.000,00!! GEWELDIG!!
Zeker zullen we moe zijn als we de top hebben bereikt, maar dit is niet erg. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben bij het minst geringste inspanning dit gevoel.

Tot laters
Betty Enninga, The Waltons

stichting energy4kids alpenchallenge benefietconcert

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top