EEM Groepenkasten

Enkele winterse buien, later droog

koud kou sneeuw muts sjaal winter - pixabay

Over het noorden en westen trekken enkele buien met (natte) sneeuw en regen. Later wordt het droog met wolkenvelden en zon. Het wordt 1-3 graden. Vanavond raakt het bewolkt en komende nacht breidt een neerslaggebied over het land uit. Daarbij kan het enige tijd sneeuwen. Later gaat de neerslag over in regen. Dat meldt Weeronline.nl.

Vanochtend hebben het noorden en westen te maken met enkele winterse buien met (natte) sneeuw of regen. Zeker in het binnenland kan de sneeuw blijven liggen. In de rest van het land is het overwegend droog met wolkenvelden en regionaal wat zon. In het zuiden van het land komt plaatselijk dichte mist voor.

In de loop van de ochtend breiden de opklaringen zich noordwaarts uit en neemt ook in het noorden de neerslagkans af.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden en komt regionaal ook bewolking voor. De meeste wolken zijn voor het noorden. Het blijft overwegend droog en er staat een overwegend matige zuiden- tot zuidwestenwind. De maxima komen uit op 1 graad in Zuid-Limburg en 2 à 3 graden in de rest van het land. Daarmee is het iets kouder dan normaal. Eind januari zijn temperaturen van 5-6 graden gebruikelijk.

Vanavond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Komende nacht trekt een neerslaggebied over het land. Daarbij sneeuwt het enige tijd en kan een paar centimeter sneeuw vallen. De sneeuw bereikt het noorden pas aan het eind van de nacht. Geleidelijk gaat de neerslag vanuit het zuiden over in regen. Lokaal kan het tijdelijk glad worden door ijzel. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt. Het koelt af naar -1 tot -3 graden. Aan het eind van de nacht is het -1 graad in het noorden tot +3 in het zuiden.

Morgen

Morgenochtend gaat de neerslag ook in het noorden over in regen en na de ochtendspits is de meeste gladheid verdwenen. In de loop van de ochtend wordt het vanuit het zuiden overwegend droog.

Morgenmiddag is er vrij veel bewolking. Wel is het overwegend droog. De maximumtemperatuur komt uit op 3 graden in het noorden tot 6 in het zuiden.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is het bewolkt en neemt in het zuiden en zuidoosten de kans op neerslag toe. De minima variëren van 2 graden in het zuidwesten tot -2 in het noordoosten.

In het weekend

Zaterdag is het grijs en is kans natte sneeuw. Het kwik stijgt naar 2-4 graden.

Zondag draait de wind naar het noordwesten. Daarmee worden winterse buien vanaf de Noordzee over ons land geblazen. Er zijn wolkenvelden en zonnige perioden. De maxima komen uit op 3-5 graden.

Na het weekend neemt de kans op neerslag af en daarmee is het winterse en sneeuwrijke weer voorbij. Er is vrij veel bewolking en met maxima van 5-6 graden komt de temperatuur op vrij normale waarden uit.

(Bron: Weeronline.nl / Afbeelding: Pixabay)

Tripadvisor NL 600x300


Nog geen reacties

Back To Top