EEM Groepenkasten

EOP Klazienaveen ziet oude ijsbaan als ideale evenementenlocatie

klazienaveen oude marktplein google mapsKlazienaveen – De EOP (dorpsraad) van Klazienaveen ziet de oude ijsbaan als ideale locatie voor evenementen, die nu nog op het oude marktplein plaatsvinden. Het oude marktplein zal dan alleen nog worden gebruikt als parkeerplaats.

Woordvoerder Jan Gerfen laat weten dat de EOP hierover binnenkort een balletje zal opgooien bij de directe van Cabot (voormalige Purit), de grondeigenaar van de oude ijsbaan. De oude ijsbaan is volgens Gerfen op dit moment behoorlijk verwilderd. Door het te gebruiken als evenemententerrein krijgt de oude ijsbaan weer een mooie, maatschappelijke functie.

Gerfen: “Wij gaan binnenkort in gesprek met Cabot over hun initiatief om een dorpspark aan te leggen op hun oude opslagterrein tegenover de fabriek, bij het oorlogsmonument. Dat is een ideale gelegenheid om ook dit idee voor te leggen.”

Ook de gemeente zal hun medewerking moeten verlenen om dit plan te realiseren, weet Gerfen. Ook de EOP zal uiteraard zelf ook een steentje bij dragen.

Oude marktplein

De EOP is van mening dat de oude ijsbaan beter geschikt is voor evenementen dan de oude marktplein naast het afgebroken buurtgebouw De Snikke. Hendrikus Velzing van Wakker Emmen stelde vorige week voor om het gedateerde plein op te knappen. De staat van onderhoud laat sterk te wensen over en het terrein moet opnieuw worden ingericht voor parkeren en evenementen, stelde Velzing.

Overlast

De EOP is het in hele grote lijnen wel eens met Velzing, op het laatste puntje na. “Rondom het oude marktplein staan diverse woningen en een kerk. In het verleden waren er vaak klachten van omwonenden over geluidsoverlast en ander overlast tijdens kermissen en (muziek-)evenementen.”, aldus Gerfen. “Bovendien is het oude marktplein omgeven door wegen, waardoor er altijd afzettingen nodig zijn.”

Nihil

Volgens Gerfen is de oude ijsbaan veel geschikter. “Het ligt aan de rand van het dorp en het geluid kan maar één kant op, namelijk in de richting van de aangrenzende weilanden.”, laat Gerfen weten. “De hinder is in dat opzicht dus vrijwel nihil. Bovendien bestaat er slechts 1 ingang richting het terrein, waardoor het verkeerstechnisch veel overzichtelijker is.”

Noodzakelijke renovatie

De EOP vindt dat het marktplein desondanks zal moeten worden gerenoveerd. Gerfen: “De riolering functioneert niet meer zoals het hoort, waardoor het regenwater blijft liggen. De bestrating is op veel punten verzakt.” De EOP zal op termijn in overleg gaan met de gemeente inzake de renovatie van het oude marktplein. Als het aan de EOP ligt zal het dan alleen nog worden gebruikt als parkeerterrein.

Terrein De Snikke

Over wat er met het terrein van het voormalige buurthuis De Snikke moet gebeuren heeft de EOP ook een duidelijke opvatting: “Wij denken dat woningbouw de meest geschikte optie is voor dit terrein.”

Meer informatie

Wil je meer weten over de EOP van Klazienaveen? Kijk dan op de website www.erkendoverlegpartnerklazienaveen.com.

(Bron: emmen.nu)Back To Top