EEM Groepenkasten

Erfgoedlessen ‘Bij ons Thuis’ op basisscholen in Klazienaveen

Uitnodiging Erfgoededucatie bij ons thuisKlazienaveen – In het kader van de erfgoedlessen van het project “Bij Ons Thuis” die aan de basisschoolleerlingen van de Spil, de Kap, De Pastoor Middelkoop, de Planeet, de Viersprong en de Brug werden gegeven, wordt vanmiddag van 14.00 tot 19.00 uur een expositie gegeven in de Noorderbreedte in Klazienaveen.

Erfgoedlessen

De erfgoedlessen begonnen met de vraag: “Leven wij eigenlijk nog net zoals jullie, opa en oma?”. Vrijwilligers van Historisch Klazienaveen en het Erfgoednetwerk Emmen vertelden vervolgens in geuren en kleuren over het speelgoed van vroeger, herkenningspunten in Klazienaveen en de streekverhalen. De kinderen gingen vervolgens, geïnspireerd door de kennis die ze tijdens deze erfgoedlessen hadden opgedaan, aan de slag om een eigen kunstwerk te maken.

bij ons thuis erfgoededucatie erfgoedlessen historisch klazienaveen

Expositie in de Noorderbreedte

Groep 1 en 2 hebben knapzakken gemaakt, groep 3 en 4 hebben strips gemaakt aan de hand van oude spelletjes en groep 5 en 6 hebben zogenoemde Kletskoppen beschilderd. Kletskoppen zijn kopjes en schoteltjes met daarop Drentse praatjes of koosnaampjes die ze kennen van hun ouders en grootouders. Groep 7 en 8 hebben nieuwerwetse streekverhalen geschreven. Al deze mooie kunstwerken zijn allemaal vanmiddag tussen 14.00 en 19.00 uur te bewonderen en te beluisteren in De NoorderBreedte in Klazienaveen.

Lees ook: Uitnodiging voor project voor Oud en Jong: Bij Ons Thuis

Lees ook: Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

Avierkoerier

Tijdens deze expositie zijn ook de sneltekenaars van Avierkoerier aanwezig om leuke snelportretten te maken van iedereen die dat wil.

Lees ook: Avierkoerier tekent snelportretten tijdens Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

bij ons thuis erfgoededucatie erfgoedlessen historisch klazienaveen

“Bij Ons Thuis”

Het project “Bij Ons Thuis” is een samenwerking tussen de Brede School, De Kunstbeweging, Stichting Erfgoed Netwerk en Werkgroep Historisch Klazienaveen.

Logo-Historisch-Klazienaveen de kunstbeweging logo emmen culturele gemeente 2015 2016 erfgoednetwerk

emmen maak het mee logoBack To Top