EEM Groepenkasten

Eric van Oosterhout voorgedragen als nieuwe burgemeester

eric van oosterhout voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente emmenGemeente Emmen – De gemeenteraad van Emmen heeft vanavond een besluit genomen over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor een nieuwe burgemeester. Als het aan de raad ligt, wordt Eric van Oosterhout (PvdA) medio maart 2017 benoemd als eerste burger van Emmen.

Echte burgervader

De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft de heer Van Oosterhout als een echte burgervader, die sociaal en plezierig in de omgang is. Hij is een echt ‘gemeentemens’ met ruim 25 jaar ervaring in het openbaar bestuur. Het is een deskundig bestuurder, die bruist van de energie. Die scherp is en niet leunt op zijn ervaring, maar juist ook in is voor nieuwe dingen. Een stevige burgemeester dus, die in staat is een band op te bouwen met alle inwoners van de gemeente Emmen. De gemeenteraad denkt dat met de benoeming van Eric van Oosterhout een positieve impuls wordt gegeven aan de economische ontwikkeling van Emmen en dan ook met name de belangrijke rol die het onderwijs hierbij speelt. De heer Van Oosterhout heeft veel affiniteit en ervaring met het onderwijs en bovendien een zeer goed netwerk, waaronder in Den Haag.

Wie is Eric van Oosterhout?

Eric van Oosterhout is 55 jaar en woont in het Groningse Borgercompagnie. Sinds 1989 is hij werkzaam in het openbaar bestuur. Hij is onder andere beleidsmedewerker en gemeentesecretaris geweest in Veendam. Hij begon zijn politieke loopbaan als raadslid voor de PvdA in diezelfde gemeente. Hij is nu ruim 9 jaar burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Eric van Oosterhout is getrouwd en heeft drie dochters.Back To Top