EEM Groepenkasten

Esdal College Klazienaveen kan verder met bevoorradingsweg

50 op de weg esdal college klazienaveen verkeersveiligheidKlazienaveen – De Emmer bezwarencommissie heeft het Esdal College in Klazienaveen groen licht gegeven voor haar plannen voor het aanleggen van de bevoorradingsweg vanaf de Dordsedijk naar het nieuwe schoolgebouw.

Sinds begin van dit schooljaar krijgen zo’n 500 scholieren les in het geheel nieuwe pand. De hoofdingang van dit nieuwe pand zit aan de Van Echtenstraat. Het Esdal College wil daarom alleen voor eigen gebruik via de Dordsedijk een bevoorradingsweg naar de school aanleggen.

Bezwaren uit de buurt

Er waren, met name vanuit de buurt, nogal wat bezwaren op dit plan. Buurtbewoners zijn bang voor gevaarlijke situaties door het afslaande (werk-)verkeer, omdat de Dordsedijk een doorgaande weg van Klazienaveen naar Weiteveen is waar relatief veel verkeer rijdt. Bovendien wordt er met regelmaat (te) hard gereden op deze weg. Volgens het Esdal College zorgt de nieuwe weg niet voor problemen, met name omdat de bevoorrading altijd al via de Dordsedijk ging, maar dan een aantal meters verderop. Volgens de schooldirectie heeft dat nog nooit tot problemen geleid.

Verbeteren van de verkeersveiligheid

Vorig jaar in oktober, tijdens een zitting van de bezwarencommissie, werd deze kwestie behandeld. Wethouder René van der Weide van Wakker Emmen heeft daarna besloten tot maatregelen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Hiervoor zouden onder andere de symbolen ’50’ op straat komen te staan en zouden er displays worden geplaatst die de snelheid van het verkeer weergeven. Bovendien zou het zebrapad ter hoogte van de brandweer extra opvallend worden gemaakt door onder andere het plaatsen van gekleurde palen.

Het Esdal College heeft daarna in overleg met de gemeente een nieuwe aanvraag ingediend, waarbij de bevoorradingsweg was verplaatst verder van het zebrapad af. Op één na werden daarop alle bezwaren ingetrokken. Volgens de bezwarencommissie leiden de gepleegde aanpassingen daadwerkelijk tot het verbeteren van de verkeersveiligheid. Tevens kan door het verplaatsen van de bevoorradingsweg de aangrenzende grond als ponyweide worden gebruikt.

De conclusies van de bezwarencommissie gelden als advies voor het College van Burgemeesters en Wethouders.

(Bron: Dagblad van het Noorden)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top