EEM Groepenkasten

Esdal College Klazienaveen zet zich in voor voedselbank

esdal college klazienaveenKlazienaveen – Het Esdal College in Klazienaveen heeft zich de afgelopen weken ingezet voor de voedselbank.

Leerlingen wilden een actie die dicht bij hun eigen belevingswereld staat. Al snel werd besloten om geld en speelgoed in te zamelen voor kinderen die het thuis iets minder hebben. In Zuidoost-Drenthe maken veel gezinnen gebruik van de voedselbank. Deze gezinnen kunnen geen cadeautje kopen voor de feestdagen.

Door de inzet van de leerlingen en personeel stond de kantine van het Esdal College al snel vol met speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Veel Klazienaveners hebben speelgoed naar de kantine gebracht.

Diverse acties

Naast deze speelgoedactie zijn er nog een aantal andere acties opgezet om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Voedselbank. Leerlingen konden een plaatje aanvragen bij de dj-booth in de kantine, ze konden een foto in kerstsfeer laten maken in de fotobooth en er was op maandag 18 december, tijdens de oudergesprekken, een leuke en gezellige kerstmarkt waar door de leerlingen zelf gemaakte spulletjes en etenswaren werden verkocht. Een aantal leerlingen hebben bij de winkels in Klazienaveen speelgoed en spullen ingezameld voor een verloting. Op die manier werd er veel geld ingezameld tijdens de kerstmarkt.

Voedselbank Klazienaveen

Op dinsdag 19 december zijn de cadeautjes naar het depot van de voedselbank in Klazienaveen gebracht. Donderdag 21 december hebben medewerkers van de Voedselbank de andere cadeautjes opgehaald om te verdelen over Zuidoost-Drenthe.

Bovendien is met alle acties nog eens een geldbedrag van meer dan € 700,00 ingezameld. Dit bedrag wordt ook gedoneerd aan de voedselbank.

(Bron: De Zuidenvelder)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top