EEM Groepenkasten

Esdal College zet zich in voor Energy4Kids

drenthe marathon loopfestijn esdal college klazienaveenKlazienaveen – Na een half jaar overleg met diverse partijen en instanties is het dan bijna zover: het Drenthe Loopfestijn op zondag in Klazienaveen.

Wekelijks trainden de leerlingen van het Esdal College tijdens de gymlessen met het hardloopproject: IRun2BFit. Tijdens de lessen biologie werd er aandacht besteed aan het lichaam, gezonde voeding en conditie. Zondag 29 mei a.s. zullen dan ook maar liefst 172 leerlingen aan de start van het Drenthe Loopfestijn verschijnen. Verder zijn de leerlingen druk bezig om geld inzamelen met de gekoppelde sponsorloop voor de Stichting Energy4Kids.

Stichting Energy4Kids

Stichting Energy4Kids zamelt geld in om kinderen met een zeldzame en zeer ernstige energiestofwisselingsziekte, zicht te geven op een toekomst. Want helaas is er voor deze progressieve ziekte nog geen medicijn.
70% van hen word niet volwassen.
50% overlijdt voor hun 10e verjaardag.
Dit vinden we onacceptabel.

Win een LED TV

Deze dag zijn er ook leerlingen van het Esdal College die loten verkopen ten bate van Stichting Energy4Kids. Loten zijn slechts 1 euro per stuk of 6 loten voor 5 euro.
De trekking is na de start van de 10 km lopers om ongeveer 15.50 bij de stand van Energy4Kids.
De prijzen zijn beschikbaar gesteld door de ondernemers van Klazienaveen e.o. met als hoofdprijs een LED TV.

We hopen u allen te zien aanstaande zondag!

Energy4Kids stofwisselingsziekte

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top