EEM Groepenkasten

Energiebedrijf Essent sluit gasgestookte warmte-krachtcentrale Klazienaveen van elektriciteitsnet af

essent wkc klazienaveenKlazienaveen – Energiebedrijf Essent, een dochterbedrijf van RWE, sluit de gasgestookte warmte-krachtcentrale in Klazienaveen van het elektriciteitsnet af. Ook de warmte-krachtcentrale in Erica wordt stilgelegd.

Rendabel

Deze warmtekrachtcentrales, afgekort WKC’s, stoken op gas en zijn niet langer rendabel in verband met de hoge kosten. De oorzaak hiervan is de toegenomen productie van zonne- en windenergie. Volgens moederbedrijf RWE zijn de huidige warmte-krachtcentrales technisch gezien nog steeds hoogwaardige installaties die nog jaren mee zouden kunnen draaien, helaas zijn ze dus niet meer rendabel.

De twee centrales in Klazienaveen en Erica liggen al enkele jaren stil. Toen de eenheden nog in productie waren, voor 2012, zetten zij aardgas om in elektriciteit en warmte. De opgewekte stroom werd geleverd aan het elektriciteitsnet en de warmte werd gebruikt in industriële processen, in de tuinbouw en voor de verwarming van ruimten. Met ingang van 1 december zullen de centrales in Klazienaveen en Erica losgekoppeld worden.

Landelijk

Landelijk moeten er nog meer (warmte-kracht)centrales sluiten. Den Bosch en ook Bergen worden van het elektriciteitsnet losgekoppeld. Ook de op gas gestookte energiecentrale in Moerdijk wordt het komende jaar februari stil gelegd.

(Bron: RWE/Foto: Google Maps)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top