EEM Groepenkasten

Een exclusief fietslabel voor Drenthe!

wielrennen uci wk vuelta fietslabelRegio – Topsport op gebied van fietsen, een exclusief fietslabel voor Drenthe!

Drenthe heeft in Qatar tijdens het WK Wielrennen het UCI Bike Region Label gekregen uit handen van de President van de UCI Brian Cookson (Internationale Wielerunie). Ook heeft Drenthe samen met de gemeente Emmen de UCI World Cup Para-Cycling Road in 2017 & 2018 en de UCI WK Para-Cycling Road 2019 gekregen.

Eervolle mijlpaal

Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet: “Drenthe kan trots zijn op het label en de evenementen. Het is een eervolle mijlpaal. Een feestje voor heel Drenthe, want we hebben dit natuurlijk in samenwerking met heel veel andere partijen voor elkaar gebokst. De lovende woorden van de UCI bevestigen dat we in Drenthe het verschil maakt op gebied van fietsen.”

Een voorbeeld voor anderen

Brian Cookson, President UCI: “Wat we in Drenthe hebben gezien hebben we op geen enkele andere plek op de wereld gezien. Hier werken gemeenten met elkaar samen aan fietsen in de breedste zin van het woord. Drenthe is met de vele partners een voorbeeld waar vele landen en steden nog iets van kunnen leren.”

Aangepast sporten en fietsambities

Met dit Bike Region Label en de toekenning van de evenementen gaan we de fietsambities en de ambitie om meer in te zetten op aangepast sporten waarmaken. Met het label van de UCI worden de Drentse activiteiten op het gebied van fietsen mondiaal in de schijnwerpers gezet en kunnen in de toekomst meer grote fietsevenementen naar Drenthe gehaald worden. Gedeputeerden Brink en Jumelet: “Onze felicitaties gaan naar een ieder die hieraan heeft meegewerkt. We gaan met elkaar nog vele (fiets)kilometers maken om met het label in de hand Drenthe de absolute fietsprovincie te maken. Of het nu gaat om recreatief fietsen of topsport voor iedereen. In Drenthe bieden we het allemaal.”

(Bron: gemeente Emmen)

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top