EEM Groepenkasten

Expositie van Klazienaveense kids in Noorderbreedte

Uitnodiging Erfgoededucatie bij ons thuisKlazienaveen – Op woensdag 22 juni vanaf 14.00 uur is er een bijzondere tentoonstellingen van kinderen van basisscholen in Klazienaveen. Dan zijn de kunstwerken van de kinderen te zien en te beluisteren in De Noorderbreedte. Iedereen is van harte welkom.

De afgelopen weken hebben de kinderen van 6 verschillende basisscholen zich verdiept in het erfgoed van Klazienaveen. In het kader van Artistiek Klazienaveen is dit project opgezet, samen met het Verhalenfestival, GuerillaPoëzie en de artistieke markt.

‘Bij ons thuis’

De erfgoedvrijwilligers van Historisch Klazienaveen en van Stichting Erfgoed Netwerk bespraken verschillende thema’s rondom het hoofdthema ‘Bij ons thuis’. In groep 1 en 2 ging het over het vinden van de weg en de herkenningspunten van Klazienaveen. In groep 3 en 4 hebben de leerlingen zich verdiept in het speelgoed van vroeger. In groep 5 en 6 kwam de Drentse taal voorbij, waarvan de kinderen Kletskoppen hebben gemaakt. Dat zijn kop en schotel met Drentse woorden en een portretje van opa en oma. Groep 7 en 8 leerde aan de hand van het verhaal van Tjakko zelf een verhaal schrijven.

Alle kunstwerken zijn op woensdag 22 juni van 14.00 – 19.00 uur te zien in De Noorderbreedte aan de Meteoor 3.

Vrijwilligers gevraagd

Deze expositie zal in korte tijd worden opgebouwd, waarbij een paar extra handen altijd handig is. Mocht het je leuk lijken om mee te helpen opbouwen, dan kan dat natuurlijk. Dan ben je vrijdag 17 juni tussen 17.00 – 21.00 uur van harte welkom in de Noorderbreedte. Of op woensdag 22 juni van 10.00 – 14.00 uur op dezelfde locatie.

Oude tafels en mooie gekleurde lappen gevraagd

Ook zijn we op zoek naar oude tafels die we mogen gebruiken, om de poten eraf te zagen. En naar mooie gekleurde lappen stof voor op de tafels, die komen desgewenst natuurlijk gewoon weer terug als de naam erop staat.

Vragen of informatie

Voor vragen en informatie kun je mailen naar suzanne.kleine@dekunstbeweging.nl of bellen naar 06 – 51 16 84 31!

Iedereen is van harte welkom

Iedereen is van harte welkom bij de presentatie van kunst en erfgoed door kids en is bij deze uitgenodigd! Jij komt toch ook?!

Alle kinderen, ouders en grootouders, belangstellenden en nieuwsgierigen zijn welkom bij dit bijzondere project!

 

Logo-Historisch-Klazienaveen de kunstbeweging logo emmen culturele gemeente 2015 2016 erfgoednetwerk

emmen maak het mee logo

Uitgaan


Back To Top