EEM Groepenkasten

Extra verkeerscontroles Marechaussee op A37 vanuit Duitsland

A37, afslag 7, richting KlazienaveenZwartemeer – Afgelopen woensdagavond/nacht controleerde de Marechaussee het verkeer dat vanuit Duitsland komt via de A37 bij Zwartemeer en op de A7 bij Scheemda . Met de controles hoopt de Marechaussee onder meer mensensmokkel op te sporen.

Mensensmokkel

De Marechaussee doet dit om illegale mensensmokkel te bestrijden. In september werd eerder aangekondigd dat door de toegenomen vluchtelingenstroom het noodzakelijk is om het aantal verkeerscontroles te laten stijgen. De tot nu toe uitgevoerde controles op de A37 en A7 hebben volgens de Verkeersinformatiedienst niet tot extra files geleid. Op de A37 bij Zwartemeer passeren elke dag een 15.000-25.000 voertuigen, met een gemiddelde van 16.300 voertuigen.

Of de extra controle iets opgeleverd heeft is op dit moment nog onbekend. Wel kan men er rekening mee gaan houden dat er de komende tijd frequenter en intensievere controles gaan plaatsvinden op meerdere locaties.

Snelwegen

Naast de verkeerscontroles bij Zwartemeer en Scheemda hield de Marechaussee op diverse locaties extra controles op snelwegen vanuit het buitenland. Vooral bij Zevenaar ontstonden lange files. Deze controle op de A12 leidde opgeteld tot maar liefst 30 kilometer file. De reden hiervan is de grote verkeersstroom. Er passeren hier dagelijks bijna 70.000 voertuigen. De Verkeers Informatie Dienst houdt vanwege de gebeurtenissen in Europa de komende tijd rekening met meer hinder door het ingestelde extra grenstoezicht. De snelwegen die hiervoor het gevoeligst zijn, zijn de A12, A16, A67 en A76. Dit zijn immers de snelwegen met de drukste grensovergangen in Nederland.

Tripadvisor NL 600x300


Back To Top