EEM Groepenkasten

Fabiënne Hartman (16) Cum Laude geslaagd op het Esdal College

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016 Klazienaveen – De 16-jarige Fabiënne Hartman, mavo-leerling van het Esdal College in Klazienaveen, is Cum Laude geslaagd. “Een hele opluchting,”, zegt Fabiënne, “want ik dacht eerst dat ik gezakt was!”

Niets bleek echter minder waar. Ze bleek niet alleen geslaagd te zijn, maar ook nog eens Cum Laude. Cum Laude betekent dat je op alle vakken op het examen gemiddeld een 8 of hoger hebt. “Fabiënne had gemiddeld een 8,23 of een 8,29, dat weet ik zo niet uit mijn hoofd.”, aldus haar mentor René Boerhof. “Zij had er bovendien een aantal 9’s bij!”.

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016

Van het ene uiterste in het andere

Als mentor besloot René Boerhof Fabiënne als eerste te bellen. “Dat was precies om 14.35 uur.”, wisten Fabiënne en haar moeder te vertellen. Fabiënne dacht, omdat ze werd gebeld, dat ze gezakt was. “Er zaten lastige vakken bij en vooral scheikunde vond ik heel moeilijk. Ik had er geen goed gevoel over.”, zegt Fabiënne. Toen de telefoon ging om 14.35 u schoot ze dan ook even vol en moest ze eerst even een traantje weg pinken voordat ze aanspreekbaar was. “Ik wist niet dat we altijd gebeld zouden worden, dus toen de telefoon ging moest ik wel gezakt zijn. Toen hoorde ik niet alleen dat ik toch geslaagd was, maar ook nog Cum Laude. Toen ging ik van het ene uiterste in het andere: van voor mijn gevoel gezakt naar Cum Laude geslaagd! Dat hebben we thuis natuurlijk gevierd, met de familie.”

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016

Goede instelling

René: “Het komt haar echter niet maar zo aanwaaien, hoor. Ze heeft er echt veel voor gedaan. Fabiënne is begonnen op de havo en is toen afgestroomd. Toen had ze echt zoiets van: wat er ook gebeurd, ik wil en zal dit halen! Een hele goede instelling natuurlijk. Daar ben ik ook blij mee, zeker haar resultaten: 5 keer een 9, 3 keer een 8 en 1 keer een 7.” Met die uitstekende cijferlijst verlaat Fabiënne het Esdal College, als enige met de bijzondere aantekening “cum laude” op haar diploma. “Volgend jaar ga ik naar het Drenthe College. Daar ga ik de opleiding Laboratorium Technieken doen.”, besluit Fabiënne, die momenteel bij de Spar in Zwartemeer werkt.

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016

Verrassing

Vervolgens had René Boerhof nog een verrassing voor Fabiënne. Ze kreeg van haar mentor een leuk bloemetje aangeboden en vervolgens ook nog een heerlijke taart.

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016

Daar bleef het echter niet bij, want Fabiënne had ook nog iets leuks voor haar mentor.

Fabiënne Hartman Esdal College Cum Laude 2016Back To Top