EEM Groepenkasten

Facebook introduceert verkoopplatform Marketplace ook in Nederland

facebook marketplace marktplaats verkopen via facebookFacebook zal ook zijn eigen Marketplace-omgeving, een soort Marktplaats voor Facebook, in Nederland uitrollen. Via dit aparte onderdeel kunnen Facebook-gebruikers tweedehands spullen kopen of verkopen.

Geleidelijke uitrol

De uitrol van Marketplace zal geleidelijk aan plaats vinden in de loop van deze week. In totaal 17 Europese landen, waaronder Nederland, Duitsland, Engeland, België, Luxemburg, Frankrijk en Luxemburg zal dit gebeuren.

Marketplace is een apart onderdeel binnen de apps en webversie van Facebook. Het is volledig toegespitst voor het kopen en verkopen van (tweedehands) spulletjes. Het plaatsen en zoeken van een advertentie lijkt in grote lijnen op het plaatsen van een bericht op Facebook.

Betrouwbaarheid

Om een verkoopadvertentie te plaatsen voer je de tekst in, voeg je een foto toe en vul je de vraagprijs in. Gebruikers die iets willen kopen kunnen onder andere zoeken naar advertenties op basis van afstand en prijs. Contacten tussen koper en verkoper worden vervolgens gelegd via Facebook Messenger. Marketplace heeft als voordeel de snelle interactie, maar voor de betrouwbaarheid. Kopers en verkopers hebben immers duidelijke controleerbare profielen.

Verkoopgroepen

In Nederland wordt al veel gebruik gemaakt van verkoopgroepen op Facebook. Die groepen zijn door gebruikers zelf in het leven geroepen. Sommige van die groepen tellen tienduizenden leden, de grootste op dit moment, Marktplaats Zonder Regels, telt zelfs ruim 134.000 leden. Deze verkoopgroepen hebben echter een gebrek aan zoekmogelijkheden. Deze zoekmogelijkheden zijn wel in Marketplace geïmplementeerd.

Apps

De Marketplace van Facebook is in de apps helemaal onderaan of juist helemaal bovenaan in de rij met icoontjes voor onder andere nieuwsfeed en het videogedeelte te vinden. Op de website kun je het links in het Verkennen-menu vinden. Marketplace is mogelijk nog niet voor iedereen direct beschikbaar, omdat de uitrol geleidelijk plaatsvindt.

Facebook rekent overigens geen commissie over de verkoop.

(Bron: nu.nl / emerce.nl)

 

 Back To Top