EEM Groepenkasten

Faillissement Zorggroep Heerendordt kost gemeente Emmen tonnen

heerendordt thuiszorg dagzorg klazienaveenNieuw Dordrecht – Het faillissement van Zorggroep Heerendordt gaat de gemeente Emmen enkele tonnen kosten om de zorg voor de cliënten van de failliete zorggroep tot aan het einde van het jaar te kunnen garanderen.

De gemeente Emmen stelt hiervoor 370.000 Euro beschikbaar, dit maakte wethouder Bos vanochtend bekend. “Wij vinden het belangrijk dat de cliënten gewoon hun zorg krijgen, daarom stellen we de benodigde gelden beschikbaar, ook al kost het ons nu extra”, vertelt wethouder Bos.

Ondanks het faillissement van de Zorggroep blijft de dienstverlening de komende dagen op orde. De zorggroep kreeg, net als de andere zorgaanbieders, het geld voor het leveren van zorg vooruitbetaald. Deze vooruitbetalingen zijn door het faillissement verdwenen, de gemeente draagt daarom de extra benodigde bedragen bij. De gemeente Emmen is één van de schuldeisers van Heerendordt. Wethouder Bos rekent er echter niet op dat hij een deel van het geld terug ziet. Bij de zorggroep werken circa 300 mensen en heeft een cliëntenbestand van meer dan 800. De medewerkers blijven de komende tijd gewoon aan het werk.

Overnamekandidaten

De aangestelde curator Rob Geene, is in gesprek met verschillende overnamekandidaten. Hij hoopt dat het zorgbedrijf per 1 januari 2016 kan worden overgenomen.

 

(Bron: rtvdrenthe.nl)Back To Top